ЗА УЛИЧНО СВИРАЊЕ 362 ПРИЈАВЕ: Комунална милиција током прошле године контролисала нелегално музицирање у престоници

Ј.Д.

16. 03. 2021. у 23:41

ЗБОГ нелегалног музицирања на плочницима престонице припадници комуналне милиције током прошле године излазили су на терен 362 пута. Током контрола милиционари су написали 15 прекршајних налога којима су изречене новчане казне у фиксном износу од 10.000 динара, четири наређења и пет упозорења да се музичари помере са јване површине.

ЗА УЛИЧНО СВИРАЊЕ 362 ПРИЈАВЕ: Комунална милиција током прошле године контролисала нелегално музицирање у престоници

УЛИЧНИ СВИРАЧИ Са прошлогодишњег фестивала у Градићу Фото: ФУС

Такође, исти музичар добио је две новчане казне јер се није придржавао прописаних правила. Највише контроле било је у Кнез Михаиловој улици, на Теразијама, подземним пролазима и Земунском кеју.

- Улични свирачи морају да имају дозволу надлежног секретаријата како би могли да свирају на одређеном месту - објашњавају надлежни из Секретаријата за послове комуналне милиције. - Ако је немају следи им новчана казна у износу од 10.000 динара физичком лицу које изводи културни или артистички програм бeз одобрeња надлeжнe организационe јeдиницe или супротно издатом одобрeњу.

Осим поседовања одређене дозволе, проверава се и да ли захтев има тачно дефинисану локацију као и време у којем је могуће изводити нумере, као и садржај који се изводи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)