ЗГРАДА ОДМИЧЕ, КРИВИЧНА ЧЕКА: Градска управа потврдила да се на Лекином брду, у Улици Ђорђа Кратовца број 22, зида мимо прописа

М. СТАНОЈКОВИЋ

06. 03. 2021. у 09:48

ЗГРАДА ОДМИЧЕ, КРИВИЧНА ЧЕКА: Градска управа потврдила да се на Лекином брду, у Улици Ђорђа Кратовца број 22, зида мимо прописа

Конструкција у Улици Ђорђа Кратовца број 22 / Фото Н. Скендерија

ПРОТИВ инвеститора који је својом градњом у Улици Ђорђа Кратовца 22 у вождовачком насељу Лекино брдо, настављаном 11 пута по затварању градилишта, узурпирао комшилук, поднета је кривична пријава Другом основном јавном тужилаштву. Секретаријат за инспекцијске послове потврдио је, за "Новости", да се вишеспратница зида мимо грађевинске дозволе коју је издала Општина Вождовац, као и да је градилиште више пута затварано.

Према одговору надлежног секретаријата, поступак инспекцијског надзора над извођењем радова на поменутој адреси и даље је у току.

- Водимо поступак над извођењем грађевинских радова по издатом Решењу о грађевинској дозволи Општине Вождовац и Потврди о пријави почетка извођења радова - наводе у Секретаријату за инспекцијске послове. - Грађевински инспектор је утврдио да је објекат у супротности са грађевинском дозволом и издатим локацијским условима, те је донео решење којим се инвеститору наређује обустава и уклањање изведених радова. Градилиште је затворено, поднета је кривична пријава Другом основном јавном тужилаштву и допуна кривичне пријаве.

У градској управи потврдили су написе "Новости" да се инвеститор оглушио о решење о затварању и наставио да зида:

- Након обављеног контролног инспекцијског надзора, којим је утврдио да инвеститор није извршио радњу која му је наређена, грађевински инспектор је донео решење о извршењу.

Како су "Новости" раније објавиле, инвеститор је, не марећи за прописе, инспекцију, а ни за прве суседе, озидао објекат са приземљем, четири спрата и "повученим" спратом. Инвеститор се раширио по читавом плацу, па се грађевина прилепила уз ограду суседне куће. Иако је првобитно добио дозволу за градњу, у једном тренутку, наставио је да зида мимо прописа. Осим што је цепао инспекцијску траку сваки пут и мајсторима крчио пут да нижу спрат за спратом, радовима је, према речима станара кућа у Ђорђа Кратовца 24, угрозио и суседне објекте. Заклонио им је светлост, малтером оштетио надстрешнице, а како наводе станари суседне куће, свакодневно од мајстора доживљавају вербално насиље, чији материјал, флаше и чаше завршавају у њиховом дворишту.

ДОПИСИ НАДЛЕЖНИМА УЗАЛУДНИ

КАКО је за "Новости" испричала оштећена комшиница из куће у Ђорђа Кратовца 24, Бојана Дикић, новоградња је статички нестабилна, јер није довољно укопана:

- Прешли су дозвољену спратност, индекс заузетости је 100 одсто. Од почетка, од самих темеља, обраћали смо се инспекцији и нико није могао да их спречи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)