ДАНИМА НАС ГУШИО ПИЛЕЋИ ОТПАД: Житељи Сурчина узнемирени због депоније коју су непознати починиоци направили у близини њихових кућа

А. ВОЈИНОВИЋ

25. 02. 2021. у 09:50

СТАНОВНИЦИ Сурчина и даље су у шоку због дивље депоније коју су засад непознати починиоци направили на празним ливадама у близини њихових кућа.

ДАНИМА НАС  ГУШИО ПИЛЕЋИ ОТПАД: Житељи Сурчина узнемирени због депоније коју су непознати починиоци направили у близини њихових кућа

Фото З. Јовановић

Несносан смрад од таложења пилећег отпада данима се ширио дуж Виноградске улице и Доњег поља, а житељима унео немир и бригу за сопствено и здравље својих укућана. Како је за "Новости" потврдио директор ЈКП "Ветерина Београд" Будимир Грубић, екипе овог предузећа јуче су приводиле крају уклањање животињских остатака, а требало би да је сав посао коначно окончан синоћ.

Житеље најмлађе престоничке општине претходне недеље узнемирио је непријатан мирис који се непрестано и у данима који су уследили осећао у ваздуху. Међутим, нису могли ни да наслуте да су извор смрада биле замрзнуте пилеће ножице и изнутрице које су се таложиле у трави!

Фото З. Јовановић

- Ових дана је ветар дувао и доносио нам несносан смрад од пилећег отпада. На 300, 400 метара од наших кућа су бацали ту пилетину. Заиста страшно, нисмо могли да верујемо када смо сазнали шта је у питању. - узнемирено, за "Новости" прича суграђанка која станује у близини спорне ливаде.

- Комшије и ја смо прво мислили да смрад потиче од оближњег канала који је такође загађен и пун ђубрета.

Како нам је испричала, ово није био први случај да су на чистину непознате особе бацале различите врсте отпада.

- Нешто пре 22.00, прошле недеље, видео сам бели комби који је истоварио велику количину пилећих ногица. То су биле тоне и тоне изнутрица. Ја сам успео да стигнем тог возача и да га ухватим, али на кратко, пре него што ми је побегао. После тога се више није враћао - прича нам комшија - Случај сам пријавио полицији одмах после инцидента са бројем регистарских таблица комбија марке "фијат дукато". Смрад је заиста био неподношљив. Нешто лакше нам је било кад захлади, међутим чим се температура повећа, а ветар раздува, нисмо могли да дишемо.

КРИВИЧНА

КАКО је за "Новости" истакао председник Градске општине Сурчин Стеван Шуша, они су поднели кривичну пријаву против починица, а на тужиоцу је да ли ће покренути кривични или прекршајни поступак.

Према речима Сурчинаца, овај потез је постао идеално место за одлагање најразличитијих врста отпада.

ИЗБЕГНУТА ЕКОЛОШКА КАТАСТРОФА

ЗАХВАЉУЈУЋИ брзом реакцијом надлежних служби избегнута је еколошка катастрофа у Сурчину. Како нам је испричао директор ЈКП "Ветерина Београд" Будимир Грубић, камиони су прикупљени пилећи отпад однели у "Енергозелену" где ће бити прописно уклоњен.

- Нашем комшији су недавно истоварили ђубре испред улазних врата! - кажу житељи - Али, до сада пилеће ногице нисмо имали... Пси су мом комшији изнутрице донели до куће. Кад је ујутру изашао напоље имао је шта да види.

ПРОЦЕНА Бачено је неколико тона пилетине, Фото Приватна архива

Подсетимо, читав случај догодио се претходне недеље када је непознати возач комбија на напуштене парцеле довозио замрзнуте пилеће изнутрице. Како смо незванично сазнали, у питању је био двадесетпетогодишњи Џ. С. из Београда. Посао је обављао неколико вечери заредом, а на ливаду је у гајбама и провидним џаковима истоварио више од десет тона животињског отпада. Наводно се у једној фирми прошле недеље догодио квар на коморама за хлађење, због чега је сав производ морао да буде уклоњен.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)