САГРАДИТЕ НАМ ОСНОВНУ ШКОЛУ: Житељи насеља Вељко Влаховић најављују протестно окупљање у марту

Б. Борисављевић

25. 02. 2021. у 08:51

САГРАДИТЕ НАМ  ОСНОВНУ ШКОЛУ: Житељи насеља Вељко Влаховић најављују протестно окупљање у марту

Фото Приватна архива

ЖИТЕЉИ насеља Вељко Влаховић ће, протестним скупом почетком марта, подсетити надлежне на дато обећање да ће до 2023. године бити изграђена основна школа.

У насељу живи 2.000 деце узраста до 15 година, који похађају основне школе у околини, од којих је најближа удаљења четири километра.

Према речима Марка Младеновића, из Удружења "Моје насеље", прошле године је градским властима прослеђена петиција за изградњу основне школе, са око 6.000 потписа. Затим је, почетком марта прошле године, уследио састанак са Гораном Весићем, замеником градоначелника и његовим сарадницима.

- На састанку нам је речено да је потребено урадити експропријацију земљишта и пројекат, уз обећање да ће школа бити готова до 2023. године - наводи Младеновић.

Фото Приватна архива

- Од тада нам се нико од надлежних није обраћао. Поставили смо питање Горану Весићу, док је одговарао уживо на "Фејсбуку" и добили одговор да је у току поступак експропријације. То је добра вест, али ћемо се окупити и затражити од надлежних да нам кажу када ће бити урађен пројекат, као и да ли ће бити испоштован најављени рок.

ЗАБРАНА ГРАДЊЕ

У насељу живи око 13.000 грађана, а проблем није само школа. Не постоји легална водоводна и канализациона мрежа, нема зелених површина, поште, банкомата, недовољно је продавница, потребно је још контејнера. Ипак, инвеститори зидају нове објекте.

- Тражили смо од заменика градоначелника Горана Весића да се забрани градња јер не постоје инфраструктурни услови за то - истиче Младеновић.

Младеновић истиче да је непостојање основне школе један од највећих проблема у насељу.

Тим пре, додаје, што је урбанистичким планом из 2005. године одређена локација, близу кружног тока, али од тада није ништа урађено.

- Отежавајућа околност за децу је што до насеља вози само минибус, па су гужве и деца се гурају - каже Младеновић.

- До окретнице аутобуса 26 морају да иду пешице, путем који није асфалтиран. Изградњом школе били би решени и неки инфрастуктурни проблеми које имамо већ годинама.

У насељу постоји једно државно обданиште и неколико приватних за око 800 малишана јасленог и вртићког узраста.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)