БРОЈ ЉУБИМАЦА СЕ НЕЋЕ ОГРАНИЧАВАТИ: Нова правила неће се уводити у Београду

Ј.Д.

18. 02. 2021. у 16:57

БУРНЕ помелике ових дана воде се у Пожаревцу јер је локална самоуправа најавила измену и допуну одлуке која предвиђа да се у стану може држати само један пас или мачка.

БРОЈ ЉУБИМАЦА СЕ НЕЋЕ ОГРАНИЧАВАТИ: Нова правила неће се уводити у Београду

Фото: Танјуг/Раде Прелић

Међутим, у престоници је ситуација за сада другачија, и према званичној одлуци која је на снази од 2018. године, број кућних љубимаца у стамбеним јединицама није ограничен, а према речима надлежних из Секретаријата за комуналне и стамбене послове ова правила се за сада неће мењати.

- Одлуком о држању домаћих животиња и љубимаца на територији града су као кућни љубимци дефинисани пси и мачке - објашњавају надлежни. - Такође, као кућни љубимци могу се држати и дивље и егзотичне животиње али у адекватно обезбеђеним условима који су дефинисани законом којим се уређује добробит животиња.

Такође, према овој Одлуци једино је забрањено да се кућни љубимци без надзора остављају на балкону, тераси и лођи која припада стану. Могуће је псе и мачке држати у заједничким просторијама али уз сагласности свих власника станова. Међутим, у лифт је дозовољено увести љубимце само уколико је празан, док приликом коришћења степеништа и ходника стамбене зграде, љубимци морају бити на повоцу. Казне за ове прекршаје, којих је у протеклој години било минимално је 10.000 динара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)