ЦЕВИ КОД БУБАЊ ПОТОКА: Изградња регионалног водовода Макиш - Младеновац напредује планираном динамиком, машине без застоја

Ш. Маровић

09. 02. 2021. у 06:47

ЦЕВИ КОД БУБАЊ ПОТОКА: Изградња регионалног водовода Макиш - Младеновац напредује планираном динамиком, машине без застоја

Фото Беоинфо

ИЗГРАДЊА регионалног водовода Макиш - Младеновац, једног од најзначајнијих инфраструктурних пројеката у престоници, напредује планираном динамиком.

Тренутно се изводе радови на 400 метара водоводне мреже у близини ауто-пута код Врчина, која ће бити спојена са већ изграђеним делом и настављена на 5,5 километара мреже која води према робној кући "Икеа" у близини Бубањ потока.

- Општина Гроцка је једна од ретких у Србији која нема стабилно снабдевање пијаћом водом - истакао је заменик градоначелника Горан Весић, који је јуче са председником општине Драганом Пантелићем обишао радове.

Фото Беоинфо

- Наш посао је да решимо тај проблем. Када је 2013. године Дирекција за грађевинско земљиште обновила овај пројекат, радови су били заустављени код Зучке капије. У наредних неколико година град улаже више од 50 милиона евра и гради више од 60 километара водоводне мреже.

СВЕ ГОТОВО 2023.

ШЕСТА етапа изградње регионалног водовода Макиш - Младеновац биће припајање на водоводну мрежу насеља Умчари, Пударци, Камендол и Дражањ. Тендер ће, према најавама, бити расписан у јулу, док ће радови трајати 18 месеци.

До 2023. године биће урађено око 19 километара водоводне мреже, а у оквиру последње фазе биће завршен и резервоар у Младеновцу.

На тај начин ће прво Гроцка, а потом Сопот и Младеновац добити стабилно водоснабдевање, а радници ЈКП "Водовода" у овом тренутку ради на изградњи мреже у насељу Лештане.

ПЛАНОВИ Весић са сарадницима, Фото Танјуг

- Расписан је тендер за изградњу водоводне мреже у Ритопеку, па ће до новембра читав стари део тог насеља, као и делови новог бити покривени - уверава Весић. - Истовремено расписујемо тендер за изградњу водовода у вишим деловима Ритопека, а дужина комплетне мреже у том насељу износи око 15 километара. Прва фаза подразумева изградњу око седам, а друга око осам километара.

У фебруару ће бити расписан тендер и за изградњу одвојака водоводне мреже према Гроцкој и Врчину. Ту ће бити постављено око 18 километара прикључака, шест резервоара и три црпне станице.

Радови ће трајати око девет месеци, па ће ова насеља имати стабилно водоснабдевање до марта 2022. године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)