РАДОВИ НА МОСТУ КРЕЋУ НА ПРОЛЕЋЕ: Житељи Младеновца месецима не могу да користе надвожњак који води из центра вароши ка Селтерс бањи

С. Б. МИЛОШЕВИЋ

08. 02. 2021. у 13:41

МЛАДЕНОВЧАНИ месецима не могу преко надвожњака који спаја центар општине са Селтерс бањом.

РАДОВИ НА МОСТУ КРЕЋУ НА ПРОЛЕЋЕ: Житељи Младеновца месецима не могу да  користе надвожњак који води  из центра вароши ка Селтерс бањи

Фото приватна архива

Овај мост преко пруге био је у лошем стању годинама, а онда је његова санација почела крајем пролећа прошле године.

Напретка није било, путари су се повукли, а саобраћај је у новембру преко надвожњака обустављен из безбедносних разлога. Надлежни кажу, поновна обнова требало би да почне у априлу.

Овај надвожњак најкраћи је пут из центра Младеновца ка насељу Међулужје, селима Прижатовац, Велика Иванча, Марковац и Кораћица. Зато њихови житељи месецима круже и по неколико километара, јер се преко њега не може.

Фото приватна архива

Током лета, када су радови на санацији почели, пролазило се наизменично. Да нема радника, да обнова споро иде, Младеновчани су били сведоци сваког дана. А онад је мост затворен.

- Током извођења радова на санацији коловозне плоче на мосту преко пруге у Младеновцу, на деоници државног пута уочена су непредвиђена оштећења у конструкцији моста, која захтевају обимније радове за које је неопходно израдити нови пројекат - навели су у ЈП "Путеви Србије".

- Специјалистички преглед путног објекта је завршен и у току је израда пројектне документације на основу које ће се изводити радови на поправци уочених недостатака.

СИГНАЛИЗАЦИЈА

У ЈП "Путеви Србије" кажу да је у току постављање привремене саобраћајне сигнализације за регулацију саобраћаја током будуће обнове, за које је добијено решење Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Очекивани почетак радова је почетком грађевинске сезоне, априла ове године.

Могућ датум почетка радова је познат, али не и колико ће обнова трајати. То значи да ће Младеновчани бити годину дана и дуже без ове везе. Суграђани обилазе километрима, на том другом парвцу стварају се застоји. Због времена које је сада потребно возилима јавног превоза да обилазним путем стигну с једног на дриги крај Младеновца, аутобуси касне.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)