ГРАДИЋЕ СЕ ПАРК НА АЛТИНИ: У Земунском насељу грађевинске машине припремају терен за зелену оазу

С. В.

26. 01. 2021. у 07:52

ГРАДИЋЕ СЕ ПАРК НА АЛТИНИ: У Земунском насељу грађевинске машине припремају терен за зелену оазу

Фото ГО Земун

ДУГО очекивана изградња парка у земунском насељу Алтина коначно је почела.

Грађевинске машине ових дана раде на припреми терена у Улици Јустина Поповића, на површини од око 7.000 квадрата. Како је саопштено из ГО Земун, која је и иницирала пројекат, парк који ће урбанизовати Алтину биће опремљен за суграђане свих генерација. Рок за завршетак радова је 150 дана од увођења извођача у посао.

Епидемија вируса корона померила је почетак радова, вредних 47 милиона динара, за неколико месеци. Будућа зелена оаза простираће се код блока 73, у централном делу насеља Алтина 2, где ће се градити културни центар, црква, дечја установа и школа.

- Та површина пројектована је са различитим садржајима који ће задовољити потребе корисника свих старосних група за одмором, шетњом, рекреацијом - рекли су раније из Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу Београда, која је израдила пројекат.

ВЕРСКИ ЦЕНТАР

ОВО ЗЕМУНСКО насеље красиће и модерни верски центар од 1.000 квадрата који ће превазићи оквире класичног парохијског дома и чиниће објекат сличан црквено-народним сабориштима који окупљају српску дијаспору широм света. Такође, у оквиру овог здања посебан део биће уређен као музеј српске културе који ће баштинити наслеђе из свих крајева где живе Срби.

Осим модерних клупа, фонтане, чесме, скулптура и теретане на отвореном, суграђани који живе у овом делу Земуна уживаће и у зеленилу. Када буду завршени грађевински радови, садиће се трава, зимзелено и листопадно дрвеће, жбунови и леје са сезонским цвећем. Парк ће бити осветљен и заштићен металном оградом.

Из ГО Земун дуго су апеловали на градске и републичке власти да се покрене питање изградње великог парка у овом насељу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)