„СВЕ УЛИЦЕ ПРВОГ ПРИОРИТЕТА ПРОХОДНЕ“ - Весић: Зимска служба обавила одличан посао

Novosti online

11. 01. 2021. у 09:01

„СВЕ УЛИЦЕ ПРВОГ ПРИОРИТЕТА ПРОХОДНЕ“ - Весић: Зимска служба обавила одличан посао

Фото: Г. Весић

ЗАМЕНИК градоначелника Београда Горан Весић саопштио је данас да су све градске улице првог приоритета чисте и проходне у центру града, а да ће бити потребно још неколико сати да буду очишћене све улице у вишим деловима града, посебно на Авали.

Весић је истакао да јавни превоз од јутрос ради без икаквих проблема и застоја, уз два мања застоја која нису имала везе са чишћењем и једним у Ритопеку који се редовно дешава када падне снег.

Јутрос у 05.05 у улици Цвијићева имали смо застој на линијама 28,40,77 и 79 због дрвета које је пало преко контактне мреже на саобраћајницу. Саобраћај је нормализован око 6 сати, написао је Весић на свом Фејсбук профилу.

Такође, у 05.35 дошло је до застоја на Аутокоманди на линијама 9 и 14 због квара једног трамваја. Саобраћај је нормализиван у 06.02. Од 05.15 на линији 304 за Ритопек због клизавог коловоза скраћена је траса до Болеч кафане. На тој траси када падне снег на истом месту увек долази до скраћења линије. Очекује се нормализација саобраћаја током јутра.Весић је навео да је јуче наложио да током ноћи на улицама ради 74 камиона за чишћење снега, на којима је радило 163 људи. Током ноћи прикључило се 10 камиона Градске чистоће, Зеленила и Водовода и канализације као помоћ за чишћење.

Ради се са 14 пунктова на којима има 20.000 тона соли. Ноћас је посуто 1.230 тона соли и 450 тона мешавине са каменим агрегатом, како би биле очишћене улице и спречено стварање леда на коловозу, истакао је Весић.

Он је подсетио да Град Београд одржава 2.287 км путне мреже, као и 300 км улица које припадају Републици. 1.804 км улица су у првом приоритету јер њима саобраћа јавни превоз и оне се чисте за четири сата након престанка падавина.

Весић је указао да то како велики посао Београд пут ради за град говори и податак да је Београд удаљен од Лондона 2.097 км а од Москве 2.223 км.

Град Београд је протеклих недеља поделио градским општинама 320 тона соли које су спаковане у 64.000 џакова тежине пет5 кг. Та со дели се бесплатно, а управници зграда могу да је преузму у градским општинама, навео је Весић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)