ГРАДОНАЧЕЛНИК ЋЕ ОБИЛАЗИТИ БЕОГРАД Радојичић: У новогодишњој ноћи задатак ми је да подсећам људе на епидемиолошке мере

Танјуг

31. 12. 2020. у 09:13

ГРАДОНАЧЕЛНИК ЋЕ ОБИЛАЗИТИ БЕОГРАД Радојичић: У новогодишњој ноћи задатак ми је да подсећам људе на епидемиолошке мере

Фото: Принтсцреен/ТВ Прва

ГРАДОНАЧЕЛНИК Београда Зоран Радојичић изјавио је да ће за новогодишњу ноћ обилазити Београд да би се уверио како се спроводе противепидемиолошке мере у главном граду.

- Ноћас ћу уз Комуналну милицију и инспекторе обилазити Београд и подсећати људе на све оно што је неопходно. То видим као задатак и дужност у постојећим околностима - изјавио је градоначелник за телевизију Студио Б.

Радојичић се, говорећи о пандемији, посебно захвалио епидемиологу и члану Кризног штаба Предрагу Кону на ангажовању и посвећености борби против КОВИД-19 свих протеклих месеци и на свему што, како каже, и даље чини за добробит Београђана и свих осталих становника.

Кон, који се пре тога укључио у програм Студија Б, навео је да је у Београду дошло до видљивог опадања броја новозаражених те да тај број износи око 800 на дневном нивоу.

- Очекујем да ће се спуштати и за празнике и током викенда. Морамо и даље да показујемо бригу да не би дошло до опуштања и новог заражавања. Циљ је да се спусти крива до двоцифреног броја на дневном нивоу - рекао је доктор Кон.

Он је, додавши да је Кризни штаб учинио све што је могао и да се не може више очекивати од онога што је учињено, рекао да је најважније спречити окупљања која повећавају ризике за ширење заразе.

- Свакако скупове треба избегавати. Последице могу бити веома озбиљне и не треба се ''храбрити'' и понашати да је све могуће без икаквих ограничења. У текућем таласу постојао је и значајан број млађих особа које су тешко оболеле а да не причамо о томе да преносе вирус - упозорио је Кон.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)