КОРОНА СТАВИЛА ВЕТО НА КЛИЗАЊЕ. Ништа од постављања ледених плоча на стадиону спортског центра "Ташмајдан" као и на Ади Циганлији

Г. НОВАКОВИЋ

22. 12. 2020. у 07:26

ОШТАР звук клизаљки на леденим плочама на неколико локација широм града, ове године остаће неостварена жеља многобројних љубитеља клизања. С обзиром на тренутну епидемиолошку ситуацију, сви припремни радови су обустављени, па засад, неће бити уживања на сличугама ни на стадиону "Ташмајдан", нити у "Каменом граду" Аде Циганлије.

КОРОНА СТАВИЛА ВЕТО НА КЛИЗАЊЕ. Ништа од постављања ледених плоча на стадиону спортског центра Ташмајдан као и на Ади Циганлији

Клизачи на Ади Циганлији

Надлежни у Спортском центру "Ташмајдан" уздали су се у то да отворено клизалиште неће бити упитно, будући да су објекти у оквиру спортског комплекса радили смањеним капацитетом. И број клизача у истом тренутку требало је да буде смањен, међутим, погоршање епидемиолошке ситуације ставило је вето на све планиране активности, на велику жалост оних који су се радовали пируетама.

- Још почетком овог месеца завршили смо све неопходне припреме за рад клизалишта на стадиону, као што су контрола и сервис постројења и постављање заштитне ограде - рекли су нам из Управе СЦ "Ташмајдан". - Почетак рада клизалишта нису одобрили надлежни органи. Уколико се та одлука у скорије време промени, о томе ћемо обавестити јавност.

Разочарани су постојећом ситуацијом и у ЈП "Ада Циганлија". Ово предузеће је пре неколико година у понуду садржаја на језеру уврстило и јединствену ледену плочу са кружном стазом, која је у ово доба године врвела од посетилаца свих генерација, а највише малишана. План је био да први клизачи стану на лед на Светог Николу, а да се инсталације поставе већ почетком месеца. Међутим, ситуација је налагала другачије.

- Отварање клизалишта се за сада не разматра. О свим новинама благовремено ћемо обавестити јавност - кратко су нам рекли из "Аде Циганлије".

Да ли су одлуке другачије када је реч о постављању леда на Тргу републике, из Управе Града Београда нисмо добили одговор.

ДЕЗО-БАРИЈЕРЕ И ОГРАНИЧЕН БРОЈ ЉУДИ

НАДЛЕЖНИ у СЦ "Ташмајдан" и у ЈП "Ада Циганлија" направили су план за случај да се клизалишта отворе. Како би се испоштовале све прописане епидемиолошке мере, ангажовање редара је обавезно, као и постављање дезо-баријера. Био би ограничен број клизача у истом тренутку, како би могла да се испоштује дистанца.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)