САНИРАЋЕ 230 СПОМЕНИКА: ЈКП "Погребне услуге" расписало тендер за извођење радова на пет почивалишта

Г. Н.

17. 12. 2020. у 08:26

НЕСТАБИЛНИ надгробни споменици на пет престоничких почивалишта биће санирани у наредном периоду. ЈКП "Погребне услуге" расписало је јавну набавку за извођење грађевинских радова овим поводом.

САНИРАЋЕ 230 СПОМЕНИКА: ЈКП Погребне услуге расписало тендер за извођење радова на пет почивалишта

На Новом гробљу обнову захтева 113 обележја / Фото М. Анђела

Посао ће по завршетку конкурса бити обављен на отвореним гробљима Нова Бежанија, Орловача, Лешће и Збег, као и на Новом гробљу. Заинтересоване фирме имају рок до 23. децембра да одговоре на позив.

После прегледа стања надгробних мермерних обележја, установљено је да је потребна хитна поправка на укупно 230 споменика.

Само на Новом гробљу санацију захтева њих 113. Предмет јавне набавке санације неанкерисаних споменика јесте реконструкција гробница трећег, четвртог и петог реда.

- Демонтажу споменика треба извршити пажљиво како не би дошло до оштећења, и одложити га на безбедно место до поновне поставке - пише у јавном позиву. - Уколико се догоди штета, извођач радова мора да санира или замени оштећене делове о свом трошку.

ЦЕНТРАЛНО И ТОПЧИДЕРСКО ГРОБЉЕ

ЈКП "Погребне услуге" је почетком овог месеца расписало јавну набавку за исти посао, с тим што је санација споменика била предвиђена за Централно, Бањичко, Топчидерско и Земунско гробље. Како је тада установљено, поправка је неопходна на укупно 105 надгробних обележја.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)