МИЛИЦИЈИ УСИЈАНЕ ТЕЛЕФОНСКЕ ЛИНИЈЕ: У секретаријату пљуште пријаве због непоштовања епидемиолошких мера

Ј. ДИНЧИЋ

09. 12. 2020. у 20:26

НЕНОШЕЊЕ маске и гужва у угоститељским објектима најчешће су пријаве које комуналци ових дана бележе по позиву грађана.

МИЛИЦИЈИ УСИЈАНЕ ТЕЛЕФОНСКЕ ЛИНИЈЕ: У секретаријату пљуште пријаве због непоштовања епидемиолошких мера

Фото В. Н.

Приликом контроле, патроле су издале три прекршајна налога, изрекле једну меру упозорења, а у четири случаја списи предмета су прослеђени другом надлежном органу.

Како су нове мере забране окупљања ступиле на снагу има оних Београђана којима ништа не промакне, због чега су телефонске линије комуналаца усијане. Због тога надлежни у Секретаријату за послове комуналне милиције свакодневно бележе различите жалбе, од непоштовања прописаног броја људи на једном фудбалском стадиону, затим у спортском центру, кладионицама, пекарама, па све до гробља.

Евидентирана је и пријава човека који је пријавио сопствену жену, јер је дете које одсуствује из школе и требало би да је у самоизолацији, одвела у тржни центар.

ПОЈАЧАЊЕ

У СКЛАДУ са повећањем обима посла у сектору комуналне милиције, Град је расписао недавно конкурс за пријем нових чланова. У конкурсној документацији наведено је да ће 150 кандидата, након стручног оспособљавања за обављање послова комуналног милиционара, добити уговоре о запослењу.

Пријаве грађана које се односе на окупљања, приватне прославе и обележавања слава са већим бројем људи нису забележене, изузев пријаве поднете због организовања журки и прослава у угоститељским објектима који није регистрован, а који се користи као простор за организовање оваквих догађаја - објашњавају у надлежном градском комуналном секретаријату.

Такође, надлежни објашњавају да приоритет имају пријаве које се односе на ситуације које могу да угрозе здравље и безбедност грађана. Али и оне које се односе на заштиту јавног интереса. За читаву територију престонице тренутно је задужено 320 комуналних милиционара, због чега може да се деси да грађани по пријави чекају и мало дуже до изласка на терен.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)