ПУТАРИ НАЈЗАД СТИЖУ И У САВЕ МАШКОВИЋА: Добијена грађевинска дозвола за проширење две саобраћајнице на територији општине Вождовац

С. Б. МИЛОШЕВИЋ

09. 12. 2020. у 14:46

ГРАЂЕВИНСКА дозвола за проширење улица Саве Машковића и Црнотравске је добијена, сазнају "Новости".

ПУТАРИ НАЈЗАД СТИЖУ И У САВЕ МАШКОВИЋА: Добијена грађевинска дозвола за проширење две саобраћајнице на територији општине Вождовац

Фото Google map

Радови би у овом делу града могли да почну већ следеће недеље пошто извођач радова буде уведен у посао, каже заменик градоначелника Горан Весић.

Пошто је дозвола за извођење радова на изградњи саобраћајне везе Борска - петља "Ласта" (сектор 1 и сектор 2) са инфраструктуром добијена, следећи корак био је да Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу поднесе захтев за издавање потврде о пријави радове. После тога извођач може да буде уведен у посао реконструкције саобраћајница, што ће се врло брзо и догодити.

УНУТРАШЊА ОБИЛАЗНИЦА

РЕКОНСТРУКЦИЈОМ и проширењем Црнотравске и Улице Саве Машковића наставља се изградња у етапама унутрашње обилазнице кроз Београд. Она ће булеварима са четири траке повезати Мост на Ади и будући мост на Ади Хуји. На овој обилазници већ се ради Булевар патријарха Павла, који ће се на пролеће 2022. године повезати са Мостом на Ади.

Овај део града свакодневно је загушен возилима, а сада се Вождовчани питају којим алтернативним правцима ће се кретати, али задовољни су чињеницом што је Град решио да се ухвати укоштац са једним од највећих саобраћајних чепова у престоници, који их мучи годинама.

Обе улице биће проширене на четири траке, а у току је пројектовање дела саобраћајнице који се спушта ка насељу Степа Степановић и петљи преко ауто-пута. За проширење је задужена компанија "РАС инжењеринг", која је дала најповољнију понуду на тендеру, у износу од 437 милиона динара. Рок за извођење радова је 180 дана, односно шест месеци. То значи да би на лето 2021. саобраћајнице дуге око километар, са по две саобраћајне траке у сваком смеру, требало да буду завршене.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)