ДА ВОДА СТИГНЕ ДО СВАКОГ СЕЛА: Председник општине Лазаревац Бојан Стевић има амбициозне планове

А. З. КЛИСУРИЋ

30. 11. 2020. у 13:23

ДА ВОДА СТИГНЕ ДО СВАКОГ СЕЛА: Председник општине Лазаревац Бојан Стевић има амбициозне планове

Бојан Стевић / Фото приватна архива

ПРИОРИТЕТАН пројекат у београдској општини Лазаревац је наставак изградње система водоснабдевања за Араповац и Миросаљце, а упоредо се припрема и пројектно-техничка документација за остале делове ове општине.

Услед свих мера, које су предузете, у борби против пандемије вируса корона, "изгубљено" је 30 одсто буџета, па су поједини пројекти одложени за наредну годину.

- Борба против вируса је заједничка и зато смо редуковали све трошкове који нису тренутни приоритети и фокусирали смо се на оно што су грађани обележили као највеће проблеме - овако за "Новости" говори председник ГО Лазаревац Бојан Стевић. - На првом месту је водоснабдевање, канализација и недостатак паркинг места уз наставак решавања путне инфраструктуре. Неизоставни проблем је и запошљавање, иако имамо подршку ЕПС.

Како нам је испричао, врата општине увек су отворена за све грађане. Од када је именован за првог човека Лазаревца угостио је велики број суграђана и заједно са својим тимом трудио се да сагледа и реши њихове проблеме.

* Који је најважнији задатак који сте себи поставили као председник ГО Лазаревац? И који пројекти су у овом тренутку приоритет?

- Задовољство грађана ми је једино мерило, а знам, да бих то оправдао морам да решим горући проблем водоснабдевања, уз подршку Града и Владе Србије. Неопходно је и да унапредимо инфраструктуру, доведемо инвеститоре чиме ћемо повећати и број запослених људи у Лазаревцу. Завршићемо улицу Јанка Стајчића, која ће променити изглед улаза у Лазаревац. Наставићемо изградњу канализације и балон сале у ОШ у МЗ Велики Црљени. Реконструисаћемо и трг испред општине и паркинг гараже поред. Изместићемо аутобуску станицу, унапредићемо вртиће и школе, и саградићемо главну тржницу.

* Да ли бисте у нечему интензивирали сарадњу са Градом, у чему би она могла бити боља?

- Сарадња са Градом мора бити још чвршћа и уже повезана, јер једни без других не можемо. Подршка од стране Града је значајна по питању израде капиталних пројеката, који за циљ имају унапређење живота Лазаревчана. Посебно би се то односило на решавање водоснабдевања.

С обзиром на то да сте у претходном мандату били државни секретар у * Министарству државне управе и локалне самоуправе како вам сад изгледа челна позиција и шта ћете променити?

- Искуство у министарству ми је дало увид у то да постоје различите могућности у државним, невладиним и међународним програмима које општине и градови широм Србије могу да искористе ако обезбеде капацитете за то, о чему се и даље не размишља довољно. Као рођени Лазаревчанин, мојим суграђанима и општини желим све најбоље, зато ми је драго када решимо нека питања која стоје неко време нерешена.

* ГО Лазаревац налази се дуж Ибарске магистрале, да ли Општина на неки начин може да допринесе већој безбедности грађана или би овде морале да се укључе и републичке институције?

- Већ радимо на томе са Владом Србије и Јавним предузећем "Путеви Србије" да изградимо кружни ток на језеру Очага, чиме ће се, природно, подићи безбедност свих учесника, а уједно биће лепши прилаз у наш град.

На наше питање по чему би волео да га Лазаревчани памте и помињу, Бојан Стевић одговорио нам је кратко - "по испуњеним обећањима".

Бојан Стевић / Фото приватна архива

ЗАШТИТА ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

- Пољопривреда је јако важна за нас и зато настојимо да увек пронађемо неке субвенције, као што смо урадили пре пар дана када смо расписали конкурс за доделу садног материјала, по први пут - истакао је Стевић.

С обзиром на то да су копови близу Лазаревца, председник општине рекао нам је да имају подршку ЕПС и надлежног министарства, као и Града у виду пројеката који имају за циљ унапређење живота и заштиту животне средине.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)