ПОЧАСТ НОВИНАРИМА: Тијанић и Тирнанић добијају улице у Београду

Танјуг

25. 11. 2020. у 08:55

ПОЧАСТ НОВИНАРИМА: Тијанић и Тирнанић добијају улице у Београду

Фото: Архива

ЗАМЕНИК градоначелника Београда Горан Весић изјавио је да ће Скупштина града Београда на седници која се одржава 30. новембра донети одлуку да неки од највећих српских новинара добију улице.

-Прихватили смо предлог Удружења новинара Србије да Мирослав Миро Радојчић, Предраг Милојевић, Богдан Тирнанић и Алексанар Тијанић добију улице у нашем граду - рекао је Весић гостујући у јутарњем програму ТВ Хепи.

Он је указао да је циљ да се пошаље поруку да је новинарство важан део друштва и да велики новинари заслужују трајно сећање.

-Поред тога, улицу ће добити Милутин Чолић, оснивач ФЕСТ-а, и Динко Туцаковић на предлог Југословенске кинотеке као и Драган Сакан, зачетник маркетинга у Србији и региону. На седници ће се наћи и мој предлог да Милан Вукос, потпредседник Скупштине града у време Бранка Пешића добија улицу - рекао је Весић.

Он је додао да је Милан Вукос, као потпредседник града, учествовао у оснивању културних манифестација „БИТЕФ“, „БЕМУС“, „ФЕСТ“ и „Радост Европе“ који су данас симболи града Београда.

Активно се залагао за побољшање статуса уметника и стваралаца, те су у његово време многим књижевницима, глумцима и сликарима додељени станови и атељеи.

-Милан Вукос је свестрано био посвећен стваралаштву и култури, године током којих је обављао функцију директора Радио Телевизије Београд остале су упамћене као златно доба телевизије - рекао је Весић.

Весић је додао да ће Београд у понедељак добити и Бриселску улицу на предлог заменице потпредседника Скупштине града Београда Андрее Радуловић.

-Брисел деценијама има Београдску улицу, а чим прилике због епидемије корона вируса буду дозволиле потписаћемо Повељу о бртамиљењу две престонице - истакао је Весић, саопштио је Секретаријат за информисање.

Весић је додао да ће ускоро улице у Београду добити и Беч и Варшава јер су то градови који имају улице које носе име Београда и поштују нас као пријатеље.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)