ЧЕКА НАС ТЕШКА ЗИМА: Градоначелник Београда упозорио - Епидемиолошка ситуација изузетно озбиљна у престоници

Танјуг

22. 11. 2020. у 11:19

ЧЕКА НАС ТЕШКА ЗИМА: Градоначелник Београда упозорио - Епидемиолошка ситуација изузетно озбиљна у престоници

Фото: Принтсцреен/ТВ Прва

ГРАДОНАЧЕЛНИК Београда Зоран Радојичић најавио је да ће сутра бити одржана седницу Кризног штаба Града Београда на којој ће посебно бити разматрано питање градског јавног превоза.

Радојичић је упозорио да је епидемиолошка ситуација изузетно озбиљна, посебно у Београду, а позвао је на солидарност у условима кад нас према његовим речима чека период од три-четири месеца тешке зиме.

- Број прегледа прелази 5.500 дневно. Такође, 60 посто је првих прегледа код оних који су се тек разболели. То изузетно оптерећује здравствени систем, имамо велики број људи на респираторима, епидемија се разбуктала и стање је веома озбиљно - истакао је Радојичић.

Градоначелник је објаснио да је комунална милиција претходних дана контролисала угоститељске објекте и спровођење мера и навео да је више од 100 објеката исконтролисано.

- Нађен је у Краља Петра објекат са више људи од дозвољеног броја и он је затворен - навео је Радојичић.

Додао је да је пристигло више од 60 пријава да се одржавају приватне журке и да их је до сада шест прекинуто.

- То указује да млади људи пре свега покушавају да изиграју мере. Будимо солидарни и сви заједно у овој тешкој ситуацији и помозимо једни другима да је превазиђемо - поручио је градоначелник.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)