СКЕЛЕ "КРИЈУ" СТЕФАНА НЕМАЊУ: Од уторка ће бити настављен посао на изградњи споменика на Савском тргу

Г. Н.

16. 11. 2020. у 13:13

СКЕЛЕ КРИЈУ СТЕФАНА НЕМАЊУ: Од уторка ће бити настављен посао на изградњи споменика на Савском тргу

Споменик Стефану Немањи / Фото Танјуг

СПОМЕНИК Стефану Немањи на Савском тргу од уторка неће више бити видљив голим оком. Будући да велелепни монумент још није завршен, радови ће се одвијати унутар скела. После тога, споменик српском владару ће бити потпуно "затворен" да би стручни тимови могли несметано да обаве свој посао.

- Према плановима, прво ће се радити на полирању, па на патинирању како би све било готово до средине децембра, када ће споменик бити потпуно завршен - рекао је у недељу заменик градоначелника Горан Весић, приликом обиласка радника.

Он је подсетио да се на Савском тргу гради нова канализациона црпна станица, а у ноћи између суботе и недеље изливена је плоча, тако да је та станица грађевински завршена, што је од изузетног значаја за житеље овог дела престонице.

- Сада ћемо моћи да почнемо са поплочавањем Савског трга, а опрема ће се током наредних месец и по уносити у канализациону црпну станицу како би она почела са пробним радом већ у децембру и преузела функцију коју је имала претходна канализациона црпна станица - појаснио је Горан Весић.

Досад је на Савском тргу засађено 120 нових стабала, а укупно ће их бити око 250, како је раније и било најављено. Како је рекао заменик градоначелника Горан Весић, у једној улици у близини се уређује урбани џеп, што ће додатно улепшати овај део Савског венца. Током радова, недавно су мајстори пронашли и коцке старије од једног века. Оне су у добром стању, биће очишћене и постављене око самог споменика Стефану Немањи на Савском тргу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)