КРОВ ВИШЕ НЕЋЕ ПРОКИШЊАВАТИ: Бољи услови за ученике ОШ "Илија Гарашанин" у грочанском насељу Брестовик

Ј. Д.

19. 10. 2020. у 12:14

КРОВ ВИШЕ НЕЋЕ ПРОКИШЊАВАТИ: Бољи услови за ученике ОШ Илија Гарашанин у грочанском насељу Брестовик

Брестовичка образовна установа / Фото Википедија

КРОВ у Основној школи "Илија Гарашанин", у грочанском насељу Брестовик, који годинама прокишњава биће саниран у наредних десет дана.

Иако је првобитно било најављено да ће малишани који похађају ову осмолетку због небезбедних услова прећи на онлајн наставу, од тога се одустало. Родитељи нису пристали на ту опцију, па су у разговору са председником општине Драганом Пантелићем, нашли компромисно решење.

- Школске просторије нису биле безбедне због лошег стања крова који је почео да прокишњава и кваси плафон али и електричне инсталације - објашњава за "Новости" Драган Пантелић, председник општине. - Из општинског буџета одмах смо издвојили новац за санацију и у наредних десет дана овај проблем биће решен.

Према речима родитеља, нису желели да пристану на опцију онлајн наставе, због чега су најавили протест испред школе, јер проблеми са прокишњавањем крова трају годинама уназад. Како истичу, општина је и ранијих година покушавала да уради санацију, али то није било могуће због нерешених имовинских односа.

О спору који се води већ три године обавештени су и Министарство просвете, као и целокупна школска управа. Општинско руководство је, након обиласка школских просторија, одлучило да нађе привремено решење и санира кров док се не створе услови за потпуну реконструкцију.

Малишани из Брестовика у наредне две недеље наставу ће слушати у просторијама Основне школе "Илија Гарашанин" која се налази у центру Грочанске чаршије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)