ЗАКЛОЊЕН ПАРКИНГ ЗА ИНВАЛИДЕ: Возаче збуњује лоше постављен саобраћајни знак у Џорџа Вашингтона

А. ВОЈИНОВИЋ

14. 10. 2020. у 13:22

ЗАКЛОЊЕН ПАРКИНГ ЗА ИНВАЛИДЕ: Возаче збуњује лоше постављен саобраћајни знак у Џорџа Вашингтона

Сигнализација прави проблем

ЧЕТВРТАСТИ саобраћајни знак који учеснике у саобраћају обавештава о смеру трака у Улици Џорџа Вашингтона код броја 46 заклања седећи, мањи, који означава паркинг-место за инвалиде.

Како не постоји хоризонтална сигнализација, свако ко у овом делу смести своје возило ризикује да му аутомобил однесе "паук".

Како су за "Новости" навели из Градског секретаријата за саобраћај, они ће обавестити надлежне службе које надзиру радове у Улици 27. марта да је неопходно кориговати положај саобраћајних знакова "престројавање возила" и "паркирање" са допунском таблом такозваног општег инвалидског паркинг-места, како би растојање између ова два знака било у складу са Правилником о саобраћајној сигнлизацији (минимум пет метара) како би била уочљива учесницима у саобраћају.

Паркинг-места за особе са посебним потребама неретко маме бахате возаче који нарочито воле да "ушушкају" аутомобил на резервисаном делу. Међутим, има и другачијих ситуација.

- Паркирао сам уредно ауто и када сам се вратио није га било. Прво ми није било јасно зашто је "паук" однео возило кад сам се паркирао у зони. Тек онда сам видео да стоји знак за обележено место за особе са инвалидитетом, али ја га заиста нисам видео од овог другог знака. Погледао сам, и на асфалту није било ознаке - испричао је за наш лист узнемирени суграђанин Милан З. са Палилуле.

Необележен паркинг простор

Такође, како каже, он месечно плаћа паркинг јер је запослен у центру града и нема разлога да заузима забрањено место. Сигурно је да док се знакови не одвоје или на поду нацрта адекватна ознака касу ће "Паркинг сервису" ненамерно пунити многобројни грађани који на поменутом месту оставе возило.

"ПАУК" ДЕБЕЛО НАПЛАТИ ВОЖЊУ

МНОГИ су свесни да ће, када им "паук" однесе ауто, морати дебело да плате. За аутомобиле тежине до 800 килограма казна је 6.000 динара, од 801 до 1.330 килограма - 8.830 динара, од 1.331 до 1.900 килограма 13.245, а за теже и до четири тоне скоро 20.000 динара. Осим тога, постоје и додатни трошкови: од 500 до 700 динара за сваки дан на паркингу, 750 динара за пренос аута ноћу, као и 100 динара за сваки километар преко регуларних десет.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)