ДАНАС ЗАСЕДА КРИЗНИ ШТАБ Радојичић: Могуће строже мере у Београду

Танјуг

07. 10. 2020. у 08:31

ДАНАС ЗАСЕДА КРИЗНИ ШТАБ Радојичић: Могуће строже мере у Београду

Фото В. Данилов

ГРАДОНАЧЕЛНИК Београда Зоран Радојичић најавио је јутрос могућност увођења строжих мера у сузбијању епидемије вируса корона у наредном периоду, те да ће оне у граду зависити од одлука Републичког кризног штаба.

-Данас заседа Републички штаб, а ми у Београду ћемо поштовати све донете одлуке и у складу с њима ћемо се понашати. Евентуално погоршање епидемиолошке ситуације изискује већу пажњу и одговорније поступање-казао је Радојичић у укључењу за ТВ Прва из Женеве, где је боравио на Форуму градоначелника.

Радојичић је напоменуо да је са поносом износио резултате Београда претходних неколико недеља, имајући у виду кудикамо боље резултате у односу на друге градове у окружењу, када је у питању епидемија.

-Није време за похвале и радост већ да сви и надаље будемо посвећени борби-навео је градоначелник.

Он је казао да се разговарало о разним стварима, пре свих, о успостављању Командног кризног центра за ванредне ситуације...

-С обзиром на наше искуство из 2014. због поплава и с обзиром на климатске промене и могућност непогода са великом вероватноћом, веома је важан развој пријекта са УНДП-ем. Најпре би биле постављене мерне станице за мерење висине река као и падавина. Један део пројекта је командни (ситуациони) центар - из кога би се координисало скупљање информација и реакција на кризне ситуације, не само за поплаве-закључио је Радојичић уз оцену да се мора деловати превентивно.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)