БАШТА СТИГЛА СВЕ ДО ПАРКИНГА: Ресторан у улици Страхињића бана нема потребно одобрење за постављање столова и столица

Ј. Г.

24. 09. 2020. у 19:00

БАШТА СТИГЛА СВЕ ДО ПАРКИНГА: Ресторан у улици Страхињића бана нема потребно одобрење за постављање столова и столица

Фото А. Стевановић

БАШТА ресторана на углу улица Страхињића бана и Капетан Мишине, осим што је "окупирала" тротоар, заузела је и паркинг места.

Столови су постављени лево и десно баш од саобраћајног знака који обавештава возаче да је ту жута паркинг зона, односно да могу оставити своје возило на највише два сата.

Одлука о постављању баште угоститељског објекта прописује да одобрење издаје градска општина у којој се налази, на основу захтева подносиоца и прибављених сагласности.

СРЕМСКА УЛИЦА

СЛИЧНА ситуација догодила се и у Сремској улици када је власник угоститељског објекта "окупирао" део коловоза. Он је имао дозволу за башту на тротоару, али не и за постављање ограде и жардињера.

Дозвола је валидна за тражени период, а најдуже до краја текуће године. Након тога, захтев се може поднети и за наредну годину, уколико су испуњени услови.

Ипак, власник ресторана у самом срцу престонице оглушио се о прописе.

- Инспектор Одељења за комуналне послове и инспекцију Управе ГО Стари град констатовао је у записнику да овај угоститељски објекат нема одобрење, након чега је донео решење о уклањању - рекли су за "Новости" у ГО Стари град.

Фото А. Стевановић

Комунална инспекција градске општине контролише спровођење Одлуке, док рад локала контролише комунална милиција.

- Казне за привредно друштво које постави башту без одобрења надлежног органа износи 100.000 динара, а уз то власник ће бити кажњен са 10.000 - кажу у ГО Стари град.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (8)

Bojan

26.09.2020. 19:06

U principu, potpuno je suprotno zdravom razumu da gradske opštine izdaju rešenja o zauzeću preko potrebnih parking mesta kao javnu površinu ugostiteljima za bašte ug.objekata dok je gradu Beogradu Statutom poverena problematika parkiranja. Zaista je teško pronaći slobodna parking mesta u centralnim gradskim ulicama.