“НОЋ МУЗИКЕ” ПРЕКИНУЛА ТИШИНУ: На стадиону "Ташмајдан" почела тродневна манифестација класичних мелодија

С. В.

28. 08. 2020. у 22:36

ШЕСТОМЕСЕЧНУ концертну тишину вечерас је прекинула "Ноћ музике" под симболичним слоганом "Симфонија живота", која је изведена на стадиону "Ташмајдан".

“НОЋ МУЗИКЕ” ПРЕКИНУЛА ТИШИНУ: На стадиону Ташмајдан почела тродневна манифестација класичних мелодија

Фото З. Јовановић

Због актуелне епидемиолошке ситуације, концерт Симфонијског оркестра РТС, Хора РТС и младих солиста предвођених маестром Бојаном Суђићем, изведен је пред стотинак здравствених радника којима су подељене карте, док су остали могли уживати у мелодијама путем директног преноса "Београд лајв".

Према речима Милана Тавчара из организације, одлука о одржавању првог концерта у Београду после готово шест месеци, донета је уз сагласност Републичког кризног штаба. Обезбеђење је на улазу свима мерило температуру и делило маске, а публика је на трибинама седела само на обележеним местима.

- Иако је прво било планирано да концерт буде без публике, у међувремену смо одлучили да поделимо 500 карата нашим здравственим радницима који су били на првој линији борбе против вируса корона - објашњава Тавчар. - И сам стадион је реорганизован тако да је партер једна велика бина, са размаком између музичара и међу члановима хора. Они су једва дочекали да изађу пред публику, дуго су вежбали, прво путем интернета а после у малим групама.

Фото З. Јовановић

Програм је водио глумац Владимир Алексић, а први је наступио трио који је извео музику Луиђија Бокеринија. Вечерас, на "Ташмајдану" ће наступити Гудачи Св. Ђорђа под диригентском палицом Данијела Гајса, "Метаморфосис" са солистом на виоли Сашом Мирковићем, као и Београдски камерни оркестар са диригентом Радетом Пејчићем.

ПОСЛЕДЊЕ ВЕЧЕ

ТРОДНЕВНА манифестација биће затворена , наступом "Биг бенд РТС" под вођством Драгослава Фредија Станисављевића. "Ноћ музике" ове године реализује удружење грађана "Нова идеја" у партнерству и уз подршку ЦЕБЕФ-а, а под покровитељством Министарства правде, наводи се у саопштењу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)