СВАДБА У ДОБА КОРОНЕ: Перформанс Евент индустрије скренуо пажњу Београђана (ФОТО)

С. Милошевић

26. 08. 2020. у 14:04

ПРАЗНИ столови и младенци за младеначким столом без званица, привукли су пажњу Београђана који су јутрос прошли поред Републичке Скупштине.

СВАДБА У ДОБА КОРОНЕ: Перформанс Евент индустрије скренуо пажњу Београђана (ФОТО)

Фото: Ж. К.

Циљ перформанса био је да се скрене пажња на веома тешку ситуацију у којој се налазе организатори венчања и других догађаја који услед пандемије вируса корона не раде од марта! Апелујући на државу да им помогне, представници Евент индустрије су јуче Председнику државе, Премијерки и Привредној комори предали молбе за решење овог проблема.

- Нашу "евент" индустрију као посебну браншу не препознају ни држава ни јавност, већ нас сврставају под категорију угоститељских објеката попут кафића. Сви они некако раде, ми стојимо! Због забране прослава, наша индустрија не ради ништа. Угрозен је опстанак 1.000 фирми које запошљавају 20.000 људи, а са хонорарцима то је око 30.000 оних који зависе од ове бранше - наводи Маријана Вукадин, представник удружења Евент индустрије.

Фото: Ж. К.

Кажу да је њихова сезона од маја до новембра и да током зиме живе од онога што зараде у месецима када се свадбе организују. Напомињу да нису у проблему само објекти у којима се прославе организују и салони венчаница, већ и декоратери, цвећари, кетеринзи, лимо сервиси, фотографи и сниматељи.

Фото: Ж. К.

Маријана Вукадин је навела да од државе траже отпис доприноса, помоћ око плаћања пореза, као и да ако постоји могућност, држава настави са исплатом минималних зарада за све у овој бранши до маја следеће године.

Фото: Ж. К.

Фото: Ж. К.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)