КОРОНА ОДЛОЖИЛА ГРАДЊУ ДОМА ЗДРАВЉА: Припремна фаза радова на новој здравственој станици у Винчи померена за 2021. годину

Ј. ДИНЧИЋ

24. 08. 2020. у 09:37

ПОЧЕТАК изградње здравствене станице у Винчи, који је био заказан за ову годину, померен је за следећу.

КОРОНА ОДЛОЖИЛА ГРАДЊУ ДОМА ЗДРАВЉА: Припремна фаза радова на новој здравственој станици у Винчи померена за 2021. годину

Фото ВН

Радови су тренутно у припремној фази, усвојен је урбанистички пројекат и у току је израда идејног, који ће по завршетку бити дат на усвајање. Након тога стичу се услови за добијање грађевинских дозвола и почетак радова.

Према постојећем плану, нови дом здравља простираће се на површини од 2.600 квадратних метара, а укупна вредност радова износиће око два милиона евра. Уговор о пројектовању закључен је уз сагласност Канцеларије која управља јавним улагањима, и која би требало да буде и финансијер пројекта.

- Динамика изградње зависи од ситуације са вирусом корона, као и са динамиком пристизања новчаних средстава - наводе надлежни.

- Али и са доспећем преостале документације неопходне за изградњу објекта.

ПИЈАЦА

ПЛАН надлежних је да са почетком радова и пијаца која се налази у истом дворишту дома здравља буде у потпуности срушена, а нова изграђена у непосредној близини. Усвојеним урбанистичким пројектом, изградња пијаце је планирана на локацији ван Здравствене станице Винча.

Док не започне изградња нове амбулантне станице, које ће простирати на 2.600 квадратних метара, око 15.000 становника из овог грочанског места принуђено је да се лечи у изузетно лошим условима. Привремена барака у Улици Саве Ковачевића, где је смештена ова здравствена установа, подигнута је још 1986. године и тренутно је у систему ковид-амбуланте на територији Гроцке. Када грађевински радови отпочну, планирано је да здравствене услуге пацијената који се овде лече буду распоређене у домовима здравља у Калуђерици и Гроцкој.

Фото промо

Према медицинском програму, новоизграђена здравствена станица поседоваће службу за заштиту мале, предшколске и школске деце, жена и одраслих грађана, просторије за радиолошке и ултразвучне прегледе, лабораторијску дијагностику и стоматолошку ординацију. У призмељу зграде биће смештене служба за хитну медицинску помоћ и апотека.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)