ПЛАТО ПРАВЕ ТРИ МАЈСТОРА? Ради се у Цара Душана, а на углу Палмотићеве и Хиландарске - све стоји (ФОТО)

С. Б. МИЛОШЕВИЋ

21. 08. 2020. у 12:57 >> 12:57

УГАО Палмотићеве улице и Хиландарске, односно изградња платоа између њих, и даље је у току.

ПЛАТО ПРАВЕ ТРИ МАЈСТОРА? Ради се у Цара Душана, а на углу Палмотићеве и Хиландарске - све стоји (ФОТО)

Фото: Д. Миловановић

Речено је да би радови требало да буду готови до краја августа, али судећи по изгледу градилишта, то се неће догодити. Улица цара Душана ових дана раскопана је од Доситејеве до Тадеуша Кошћушка, док су раскрснице са Добрачином и Краља Петра отворене за саобраћај. Аутомобилом се не може ни из Булевара војводе Бојовића лево, у Пијарона де Мондензира, пошто је и ова раскрсница у потпуности разрована.

Изградња платоа, на коме би требало да се постави споменик словеначком лингвисти Јернеју Копитару, не помера се са мртве тачке. Није ни чудо, пошто су овде јуче била ангажована само три мајстора! А они су били заузети тражењем, како су рекли "два неуписана шахта". У последње три недеље, бетонирана је само подлога Хиландарске која сада иде удесно. Сквер на углу Хиландарске и Палмотићеве одавно је претворен у каскаде, али са поплочавањем се није почело. Место за споменик је одређено, а део око њега и бетониран.

На углу Далматинске и Џорџа Вашингтона гради се трећи трг. Ни ту радови нису одмакли даље од почетка.

На раскрсници Тадеуша Кошћушка и Цара Душана највише је мајстора, машина, камиона и багера. Челници града казали су да ће она бити пуштена за саобраћај 1. септембра, па се путари очигледно труде да тај рок испуне.

Фото: Д. Миловановић

На делу до Улице краља Петра цеви су замењене, а машине раде на равнању туцаника где би требало да мајстори положе шине. На једном делу трамвајска пруга већ је положена, а простор између бетониран. Тротоари овде нису дирани, па се пешаци крећу без муке. Ипак, од Краља Петра до Капетан Мишине, Дорћолци газе по блату, муљу и песку. Ништа боља ситуација са стазама за пешаке до Добрачине улице.

Фото: Д. Миловановић

Како су надлежни најавили, план је да се 15. септембра пусти део Улице цара Душана, од Француске до Тадеуша Кошћушка. Онда би између 20. септембра и 1. октобра била организована пробна вожња трамвајем.

 
САМО У КАЉАЧАМА

НА појединим деловима градилишта дуж Цара Душана, има места где су даске, којима су прекривене дубоке рупе како би пешаци могли да пролазе, напукле. Житељима овог дела града је потребна вештина, али и физичка спремност да пређу с једне на другу страну улице.

Фото: Д. Миловановић

- Кад падне киша, овуда се без гумених чизама неће моћи пролазити. Надам се само да ће завршити све до октобра - каже власница једне радње у улици.

Фото: Д. Миловановић

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Goxy bgd

21.08.2020. 14:44

Ne preteruje sa istražnim novinarstvom,u ovo doba korone kad država fantastično pegla ekonomsku situaciju, vama smeta mali zastoj u radovima. Samo da vas prisetimo, knez Mihailova je rađena 3 godine i nikome nije smetalo i traje i dan danas.....