ВЕСИЋ НАЈАВЉУЈЕ: Од 1.септембра Око соколово контролише и редовно паркирање

Танјуг

субота, 15. 08. 2020. у 14:55

ВЕСИЋ НАЈАВЉУЈЕ: Од 1.септембра Око соколово контролише и редовно паркирање

Фото: П. Милошевић

ЗАМЕНИК градоначелника Београда Горан Весић најавио је данас да систем „Око соколово" од 1. септембра у 93 улице почиње да контролише и редовно паркирање, односно оне који плаћају паркинг путем смс поруке и додао да ће људи који сада контролишу плаћање паркинга прећи на друге послове.

Према његовим речима, то је и разлог што је од 1. августа уведена електронска карта уместо остављања писаног обавештења на аутомобилима.

Весић је гостујући на ТВ Пинк најавио да ће од 1. априла следеће године систем „Око соколово” добити камере које ће снимати асфалт, а како камера сними рупу, порука ће се са геопозцијом оштећења аутоматски слати дежурној служби ЈКП „Београд-пут” која ће у року од 24 сата изаћи и санирати проблем.

"Од 1. априла камере ће снимати и контролисати и баште угоститељских објеката, у смислу да ли је неко изашао ван онога за шта има дозволу или је башта постављена на месту за које није ни добијена никаква дозвола", рекао је Весић.

Он је додао да ће се систем „Око соколово” најкасније до 1. октобра проширити на још око 50 улица.

"У зонском систему паркирања имамо укупно око 600 улица, али идемо постепено, радимо само улице које су најугроженије и то даје резултате", истакао је Весић.

Како је рекао, за пет дана од кад су почеле да се наплаћују , ове 93 улице су много проходније и коначно градски превоз може да нормално функционише.

"За прва четири дана послали смо 1.348 прекршаја, а њихова укупна вредност је око 22 милиона динара. Међу тим бахатим возачима имали смо 77 оних који су кажњени два пута, 24 три пута, 16 четири пута а од њих 5 је направило прекршај", навео је заменик градоначелника.

Весић је замолио грађане да буду стрпљиви јер ако виде негде бахато паркиран аутомобил то не значи да возач није кажњен.

"Тек за око месец дана знаћемо праве ефекте овог система, а основни циљ његове примене је заштита савесних људи и да се у Београду зна ред", закључио је Весић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (9)

Marko

17.08.2020. 18:29

@Nik - Takvih kojih preliva ima slažem se, na ulicama 20komada u toku dana a onih Bogami kojima ne preliva ima 20.000 na ulicama, hajde,evo da napravimo akciju,da slikamo kola koja su u prekrsaju. 1000% 50 puta više biće kola ispod 10ak hiljada evra nego onih od 40 i više hiljada. Prema tome samo po džepu. Nisi bio u EU,tamo papreno platiš kaznu i uzimaju ti kola i još mnogo problema imaš ako si bahat i problem rešen. Ovo za Oko Sokolovo je super stvar

DEKI7

15.08.2020. 15:37

Ako taj sistem moze sve to sto ste pobrojali da kontrolise, to je ona fantasticno, a narocito ako cete ga siriti i na ostale ulice. I jos dok se izgradi fabrika za preradu otpadnih voda... ko zna, mozda za Beograd ima nade.

mile

15.08.2020. 15:48

Svaka cast, zaista su se mnogi ovim sistemom doveli "ka poznaniju prava", samo trebalo bi da se patrolira i uvece do 24.00, jer se da primetiti da su se prestupnici raspitali do koliko sato dezura "oko sokolovo" pa nakon toga opet stave kola na pesacki ili zutu liniju samo da pokazu da su oni ne postuju zakon.

veselnik

15.08.2020. 20:31

"Za prva četiri dana poslali smo 1.348 prekršaja, a njihova ukupna vrednost je oko 22 miliona dinara." Javite za 2 nedelje koliko je kazni od ovih prekrsaja uruceno, za naplatu a za mesec koliko je od toga i naplaceno.

Branko

16.08.2020. 16:37

Е када би се још у Београду кажњавало бацање пикаваца и другог смећа по улицама, када се не би дозволило да канте за смеће стоје препуне отпада којег ветар често разноси и прави од града депонију... Београд би био за понос!!!

Miki

17.08.2020. 10:16

Cekajte, parking nije obavezan da se plati preko mobilnog telefona, postoje kartice za parking ili kao i ja sto imam za dete parking listove koje sam popunjavam, to znaci da ce oko sokolovo snimiti i poslati kaznu a onda ja da jurim da izbrisu, iako nisam u obavezi da cuvam karticu, a opet iako ti stigne kupis karticu i napise to vreme da si bio parkiran, znaci sistem ne moze da funkcioniše na taj nacin, ne znam sta sad imamo protiv parking servisa kad uredno obavljaju svoj posao