ШТА СЕ ДЕШАВА НА АДИ ЦИГАНЛИЈИ? Појачане су мере заштите - ово морате да знате

А. ВОЈИНОВИЋ

субота, 08. 08. 2020. у 11:45

ШТА СЕ ДЕШАВА НА АДИ ЦИГАНЛИЈИ? Појачане су мере заштите - ово морате да знате

Фото З. Јовановић

ТОКОМ врелих дана, Аду Циганлију преплаве купачи без обзира на епидемиолошку ситуацију.

Због тога су појачане мере заштите од вируса корона на овом купалишту, а чак 60 спасилаца има задатак да води рачуна о безбедности посетилаца, као и да контролише да ли се прописане мере поштују.

Како је недавно истакао председник Скупштине града Никола Никодијевић, оне су јасно изложене на сваком делу овог купалишта.

- Разговарали смо са управом "Аде Циганлије" и договорили смо се да спасиоци, који осим што воде рачуна о купачима, упозоравају на мере које су тренутно на снази - социјална дистанца, употреба дезобаријера код тушева и дезинфекционих средстава. Ада има својих пет плажа и све су отворене. Запослени на Ади Циганлији труде се да сви купачи имају свој комфор, али и да буду безбедни - навео је Никодијевић.

Из ЈП "Ада Циганлија", за наш лист, кажу да су прописане епидемиолошке мере ГЗЗЈЗ и

КОНТРОЛА ЛАКША НА БАЗЕНИМА

Никодијевић је истакао да је број купача много лакше контролисати на градским базенима, где постоје јасно одређени улази, као и на купалишту Лидо, до којег се стиже преко понтонског моста. За разлику од Аде Циганлије, на коју посетиоци пристужу са свих страма, па је теже изводљиво да се утврди тачан број људи који користи ово излетиште.

Кризног штаба истакнуте на свим спасилачким кулама, као и да спасиоци раде у већем броју и има их укупно 60 на плажама.

- Интензивирали смо обавештавање о мерама на разгласу, које се емитује на 30 минута. Уколико буду прописане додатне мере, ми ћемо их такође истаћи на купалишту - објашњавају, за "Новости", из овог предузећа.

Подсетимо, прописане мере заштите на купалиштима су следеће: пешкири не смеју бити један до другог, осим ако је реч о породицама са малом децом. Такође, лежаљке приватних објеката не могу бити једна до друге, а столови у угоститељским објектима морају бити прописно удаљени.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)