БОЉА КУХИЊА ЗА 27 ВРТИЋА: Безбеднија припрема и транспорт хране

Б. Б.

петак, 07. 08. 2020. у 15:06

БОЉА КУХИЊА ЗА 27 ВРТИЋА: Безбеднија припрема и транспорт хране

Фото Беоинфо

ЦЕНТРАЛНА кухиња Предшколске установе "Звездара", која храном снабдева 27 вртића, односно 6.700 малишана, добила је нову фасадну и унутрашњу столарију.

За сређивање објекта, који је јуче је обишао Славко Гак, секретар за образовање и дечју заштиту, издвојено је 7,5 милиона динара.

Према речима Гака, радови на централној кухињи су од посебног значаја будући да се, осим безбедног боравка деце у вртићима, подједнака важност у Секретаријату придаје и безбедној припреми и транспорту хране за децу.
- Паралелно са овим радовима завршена je и обнова фасадне и унутрашње столарије три вртића, укупне вредности од 22 милиона динара - рекао је Гак.
Директорка Предшколске установе "Звездара" Снежана Перовић рекла је да је у последње две године, сарадњом Секретаријата за образовање и дечју заштиту са Општином Звездара и Канцеларијом за јавна улагања реконструисана, делимично или потпуно, готово половина свих вртића на Звездари. Ове године, за текуће одржавање вртића на Звездари Секретаријат је издвојио 75 милиона динара, односно око пет милиона евра за све београдске предшколске установе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)