НОВА ЗГРАДА МУП: Ево на којој локацији ће се градити и како ће изгледати (ФОТО)

Ј. ДИНЧИЋ

среда, 15. 07. 2020. у 11:15

НОВА ЗГРАДА МУП: Ево на којој локацији ће се градити и како ће изгледати (ФОТО)

ПЛАН Биће постављен и хелиодром

НОВА зграда Министарства унутрашњих послова градиће се на Новом Београду, поред Факултета драмских уметности, у Блоку 39. Административни и оперативни центар МУП биће саграђени са свим пратећим садржајима, а према направљеном плану поседоваће бункер испод зграде и хелидромом на крову.

Сви детаљи око изградње новог центра МУП објашњени су у нацрту Плана детаљне регулације, који је урадила Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу, а Секретаријат за урбанизам и грађевинске послове упутио на рани јавни увид.

На локацији која је оивичена саобраћајницама Омладинских бригада, Булеваром Милутина Миланковића, Булеваром уметности и Булеваром Арсенија Чарнојевића, планирана је и доградња Факултета драмских уметности и изградња новог полицијског центра.


- Општи циљ израде Плана је да дефинише комплекс за изградњу административног и оперативног центра МУП са пратећим садржајима као и да омогући даљи развој комплекса ФДУ на постојећој локацији - наводи се у плану. - Пројекат се спроводи на основу Закључка Владе као приоритетна инвестиција.


На комплексу посебне намене, укупне површине од око 10 хектара, планом је предвиђена изградња центра МУП са пратећим садржајима. У подземним етажама објекта, осима гараже за возила, предвиђено је и склониште капацитета око 300 особа, као и техничке и помоћне просторије. На крову објекта је предвиђена реализација хелидрома.

Такође, опциона слетања и полетања предвиђена су на нивоу партера у летовима посебне намене.

ПЛАН Биће постављен и хелиодром

 


На преосталом делу земљишта, одмах поред зграде Факултета драмских уметности, биће остављена грађевинска парцела површине од око 1,49 хектара. На њој ће бити могућа доградња постојеће зграде факултета, а све у циљу осавремењивања наставе и побољшања услова коришћења објекта. Такође, Планом није предвиђена изградња више објеката за потребе факултета, већ само једног.


Рани јавни увид за нови комплекс МУП обавиће се у згради Градске управе, у Улици 27. марта до 27. јула.
 

ЦЕНТАР ЗА ПРОМОЦИЈУ НАУКЕ


У овом делу Новог Београда, тачније у Блоку 39, још 2010. године био је најављен пројекат изградње Центра за промоцију науке. Ипак, иако су медији 2012. године објавили да су припремни радови започети, овај пројекат није реализован и од њега се у међувремену одустало

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)