КУПАЊЕ ПО НОВИМ ПРАВИЛИМА: Од сутра отворени базени раде уз превентивне мере

Танјуг

11. 07. 2020. у 18:19

КУПАЊЕ ПО НОВИМ ПРАВИЛИМА: Од сутра отворени базени раде уз превентивне мере

А. Станковић

Градски штаб за ванредне ситуације усвојио је правила по којима ће од сутра морати да раде сви јавни базени на отвореном и купалишта у Београду, саопштио је данас заменик градоначелника Београда Горан Весић

"Неки отворени базени су данас радили, неки нису и то није нормална ситуација на плус 35. Грађанима треба омогућимо да користе отворене базене уз поштовање строгих правила. Од сутра ће у нашем граду радити сви базени на отвореном", навео је Весић у објави на Фејсбуку.

Према његовим речима, усвојено је 11 правила која ће морати да поштују посетиоци на базенима.

Како је навео, под сунцобраном могу да се налазе само две особе осим породица са малом децом, а размак између лежаљки који заузимају једна или две особе осим породица са малом децом мораће да износи најмање два метра.

Забрањени су тимски спортови у води или на обали који укључују блиски контакт.

Барови и кафићи могу да служе храну само запаковану у оргиналним паковањима, столови у бару морају да буду удаљени најмање 1,5 метара, а у баровима и кафићима на базенима није дозвољено организовати забаве или прославе.

Капацитет купалишта је 40 људи на 1.000 метара квадратних, запослени на базенима морају да носе маске када су у контакту са посетиоцима, забрањено је коришћење тушева и свлачионица у затвореном простору изузев тоалета, а спортски центри се позивају, да уколико је могуће, уведу резервације.

Весић је позвао све посетиоце на базенима да поштују мере физичке дистанце и личне хигијене и тако чувају и себе и друге.

"Мислим да смо пронашли меру између потребе да отворени базени раде јер су дани све топлији и да се сачува здравље људи", написао је Весић.


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)