НИКОЛА НИКОДИЈЕВИЋ ПОНОВО ПРЕДСЕДНИК СКУПШТИНЕ ГРАДА БЕОГРАДА: Одржана конститутивна седница (ФОТО)

Новости онлајн

21. 06. 2024. у 10:58 >> 12:50

ПРИВРЕМЕНИ орган Града Београда заказао је за данас конститутивну седницу градске скупштине, која се тренутно одржава. На дневном реду седнице је потврђивање мандата одборника, избор председника Скупштине града и заменика председника Скупштине града, као и секретара и заменика секретара Скупштине града.

НИКОЛА НИКОДИЈЕВИЋ ПОНОВО ПРЕДСЕДНИК СКУПШТИНЕ ГРАДА БЕОГРАДА: Одржана конститутивна седница (ФОТО)

Фото: З. Јовановић

Никола Никодијевић поново председник Скупштине града Београда

Одборници Скупштине града Београда изабрали су данас, на конститутивној седници, Николу Никодијевића из Социјалистичке партије Србије за председника градског парламента.

Фото: М. Анђела

Никодијевић је ту функцију обављао и у три претходна сазива београдског парламента, од априла 2014. године. За Никодијевића је гласало 60 од 72 одборника који су укупно гласали. Избор новог председника Скупштине Београда подржала је владајућа коалиција окупљена око Српске напредне странке која има 64 од 110 одборника у Скупштини града.

Никодијевић предложен за председника Скупштине града

Одборник Скупштине града Београда Александар Антић из Социјалистичке партије Србије предложио је данас свог страначког колегу Николу Никодијевића за председника београдског парламента.

Антић је рекао да верује да ће Никодијевић, који је ту функцију обављао у претходна три сазива градског парламента, успешно обављати функцију, на основу до сада постигнутих резултата и стеченог искуства.

Предлог да Никодијевић буде изабран за председника Скупштине града потписало је 59 одборника владајуће коалиције окупљене око Српске напредне странке. Председник одборничке групе СНС Александар Мирковић рекао је да ће његова одборничка група подржати избор Никодијевића.

Представници одборничке групе "Бирамо Београд" рекли су да неће подржати избор Никодијевић, јер, како су рекли, он је "персонификација урушавања институције Скупштине града". О

дборници Скупштине града констатовали су оставку на одборничко место једног од лидера Зелено-левог фронта Добрице Веселиновића. Одборници покрета Крени-Промени напустили су конститутивну седницу Скупштине града.

Верификовани мандати одборника у Скупштини града

Одборници Скупштине града усвојили су данас, на конститутивној седници, извештај Верификационог одбора за потврђивање мандата одборника Скупштине града Београда, на основу извештаја Градске изборне комисије о додели мандата одборницима Скупштине града Београда, чиме су потврђени мандати за свих 110 одборника градског парламента.

Председавајући градског парламента, најстарији одборник Тома Фила одредио је получасовну паузу, након чега ће се приступити другој тачки дневног реда - избору председника Скупштине града.

Одборници покрета Крени-промени Саво Манојловић напустили су седницу Скупштине града, након верификације мандата.

Одређена пауза

Председавајући Скупштине Београда, најстарији одборник у градском парламенту Тома Фила из Социјалистичке партије Србије, одредио је 15-минутну паузу у раду градског парламента након избора верификационог одбора за потврђивање мандата одборника Скупштине града Београда.

Тај одбор требало би, након паузе, да потврди мандате одборника Скупштине града.

Фото: З. Јовановић

На дневном реду конститутивне седнице Скупштине града су још и избор председника скупштине и постављање секретара скупштине, као и њихових заменика, чиме би конституисање градског парламента било завршено.

Седници присуствује 100 од 110 одборника. После конституисања Скупштине града, градски парламент има законски рок од 30 дана да изабере градоначелника Београда.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ТЕМПЕРАТУРА ПАДА ЗА 15 СТЕПЕНИ?! Метеоролог Тодоровић за Новости открива какво нас време очекује следеће недеље

ТЕМПЕРАТУРА ПАДА ЗА 15 СТЕПЕНИ?! Метеоролог Тодоровић за "Новости" открива какво нас време очекује следеће недеље

СРБИЈУ је захватио топлотни талас какав се не памти, а јуче је у нашој земљи био најтоплији дан са максималним температурама од 36 до чак 42 степена.

17. 07. 2024. у 15:24

СТРАШНЕ ВЕСТИ ЗА УКРАЈИНУ ИЗ БЕРЛИНА: Немачке власти ће преполовити војну помоћ Кијеву

СТРАШНЕ ВЕСТИ ЗА УКРАЈИНУ ИЗ БЕРЛИНА: Немачке власти ће преполовити војну помоћ Кијеву

ОЧЕКУЈЕ се да ће немачке власти у среду одобрити буџет за 2025. у коме ће 4 милијарде евра бити издвојено за војну подршку Украјини, уместо 8 милијарди у 2024, преноси Ројтерс, позивајући се на нацрт документа.

17. 07. 2024. у 11:27

Коментари (0)

А ДВА ДАНА ПОСЛЕ ТРАГЕДИЈЕ... Невероватан списак! Међународни олимпијски комитет објавио ко од Руса може на Игре Париз 2024