ДЕФИЛЕ МЕЊА ТРАСУ: Измене у саобраћају због манифестације "Дани слободе"

Б.Б.

19. 10. 2023. у 15:11

СЕКРЕТАРИЈАТ за јавни превоз дао је сагласност Секретаријату за послове одбране, ванредних ситуација и координацију за посебну организацију саобраћаја за време одржавања меморијалног дефилеа „Победа, слобода”.

ДЕФИЛЕ МЕЊА ТРАСУ: Измене у саобраћају због манифестације Дани слободе

Фото Танјуг

Секретаријат за јавни превоз дао је сагласност Секретаријату за послове одбране, ванредних ситуација и координацију за посебну организацију саобраћаја за време одржавања меморијалног дефилеа „Победа, слобода”. Дефиле се одржава у склопу манифестације „Дани слободе 2023” сутра од 10 до 12 часова. У оквиру манифестације формираће се свечани дефиле на Теразијама, од угла Трга Николе Пашића и Теразија, поред хотела „Москва” и кретаће се Коларчевом до Трга републике (испред Народног музеја), где ће се по завршетку дефилеа одржати концерт. У колони ће бити и камион са којег ће се емитовати радио-драма. 

За саобраћај се затварају следеће саобраћајнице: Трг Николе Пашића у зони Игуманове палате, Теразије и Коларчева. Линије јавног градског превоза ће функционисати на следећи начин: 

– тролејбуска линија 29 саобраћаће на релацији Трг Славија – Медаковић 3 и носиће ознаку 29Л;

– аутобуска линија 31 саобраћаће у оба смера трасом: Студентски трг – Васе Чарапића – Трг републике – Македонска – Дечанска – Булевар краља Александра – Кнеза Милоша – Немањина – Трг Славија и даље редовним трасама; 
– аутобуске линије 24, 26, 37 и 44 саобраћаће у оба смера улицама Француском, Тргом републике, Македонском, Дечанском, Тргом Николе Пашића и даље редовним трасама; 
– аутобуска линија 27 ићи ће у смеру ка Миријеву редовном трасом од терминуса „Трг републике”, док ће у смеру према Тргу републике саобраћати Булеваром краља Александра, Дечанском, Македонском, Тргом републике до терминуса „Трг републике”;
– минибус линија Е2 у оба смера ићи ће Улицом кнеза Милоша, Булеваром краља Александра, Дечанском, Македонском, Тргом републике до терминуса „Трг републике”, а минибус линија Е9 у оба смера, уместо преко Теразија, саобраћаће од Трга Славија Београдском улицом, Булеваром краља Александра, Тргом Николе Пашића, Дечанском, Македонском, Тргом републике и даље редовном трасом;
– електробус линија ЕКО 2 саобраћаће на скраћеној траси Београд на води – Трг Славија.

Возила ЈГП-а ће на измењеном делу трасе користити сва постојећа стајалишта, а возила са линија 24, 26, 37, 44 и минибус линија Е2 користиће и стајалиште „Трг републике” (#3031) у Македонској улици, које у редовном режиму користе линије 28 и 41 (код „Дунав осигурања”).

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ОШТРА КРИТИКА ОРБАНА: Мађарски премијер послао поруку Ђорђи Мелони и Марин Ле Пен

ОШТРА КРИТИКА ОРБАНА: Мађарски премијер послао поруку Ђорђи Мелони и Марин Ле Пен

МАЂАРСКИ премијер Виктор Орбан критиковао је шефице десничарских странака у Италији и Француској што нису постигле договор о удруживању у следећем сазиву Европског парламента.

14. 06. 2024. у 17:25

ХРВАТСКА БРУЈИ О КОНОБАРУ ИЗ НИША: Нашли су га - добио је паре

ХРВАТСКА БРУЈИ О КОНОБАРУ ИЗ НИША: Нашли су га - добио је паре

"УВЕК гледам све с позитивне стране, па тако и посао који радим. Осмех је мој мото. Научио сам да је све у животу онако како ти то сагледаш, ако се жалиш и стално си незадовољан, такав ти је и цео живот."

13. 06. 2024. у 21:30

Коментари (0)

НОВАК ЂОКОВИЋ ШОКИРАО СВЕ(Т)! Девет дана после операције колена - одлучио се на ово (ВИДЕО)