НА АЕРОДРОМ САМО СА ДОЗВОЛОМ: Нове мере против дивљих таксиста у престоници

Б.Б.

18. 06. 2023. у 22:03

КО не буде имао посебну дозволу да таксира на аеродрому, неће моћи да му приђе, најавио је Горан Весић, министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

НА АЕРОДРОМ САМО СА ДОЗВОЛОМ: Нове мере против дивљих таксиста у престоници

Фото: З.Јовановић

Он је истакао да ће  наредних дана бити  познате мере којим ће држава системски решити проблем дивљих таксиста на београдском аеродрому, а једна од њих је увођење посебне дозволе за рад  на аеродрому Никола Тесла,

 На решавњу овог проблема ради заједно  МУП, министарство, Град Београд, Аеродром компанија Ванси и после одлука, које ће уследити наредних дана имаћемо могућност да системски решимо тај проблем.

Весић је рекао да је свестан значаја тог проблема, са којим су се у коштац, каже, први ухватили он и министар полиције Братислав Гашић, с обзиром да је у питању "врло организована мафија", односно, како је навео, између 25 и 30 људи који на дневном нивоу зараде и до 30.000 евра, тако што краду и пљачкају људе на аеродрому, и то годинама.

- Донели смо одлуку са Градом Београдом, да једном станемо на пут и решимо овај проблем. Почела је акција одузимања возила, три аутомобила су одузета, против тројице дивљих таксиста поднете су пријаве. Очекујемо да ће Град донети одлуке којима ће се обезбедити ред, да више нико неће моћи да приђе без ваучера, да једном решимо проблем дивљих таксиста - рекао је Весић.

Министар је указао  да се озбиљност проблема види и по томе што се дешава да и када се некоме одузме возило, он сутрадан појави са новим аутомобилом, јер има новца за то.

- Сада дивљих таксиста нема на аеродрому, појачана је контрола, али ћемо проблем решити системски. То што су они радили је једна од највећих брука за Србију - навео је Весић. -  Мета су најчешће бити странци, којима су ови таксисти узимали и по десет пута више новца од праве вредности вожње.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЧЕДА ЈОВАНОВИЋ НАПРАВИО ХАОС У СТУДИЈУ! Напао водитеља, па му поручио: Мирдита и треба да буде на Видовдан!

ЧЕДА ЈОВАНОВИЋ НАПРАВИО ХАОС У СТУДИЈУ! Напао водитеља, па му поручио: "Мирдита и треба да буде на Видовдан!"

ЧЕДОМИР Јовановић, председник ЛДП-а, напао је Милоша Раденковића, водитеља јутарњег програма на телевизији "Прва", и питао га због чега не узме пушку и не оде у војску и изазвао општи хаос у студију у којем је био и Војислав Шешељ, лидер радикала.

17. 06. 2024. у 14:30

ВУЧИЋ ЈЕ МОЈ ПРИЈАТЕЉ, ХРАБАР ЛИДЕР И ПАТРИОТА Бивши председник оштро: Ово што је Молдавија урадила Србији је срамота

"ВУЧИЋ ЈЕ МОЈ ПРИЈАТЕЉ, ХРАБАР ЛИДЕР И ПАТРИОТА" Бивши председник оштро: Ово што је Молдавија урадила Србији је срамота

БИВШИ председник Молдавије Игор Додон изјавио је да је сигуран да је већина грађана Молдавије против одлуке власти те земље да у Генералној скупштини УН подржи и гласа за резолуцију о наводном геноциду у Сребреници.

17. 06. 2024. у 10:50

Коментари (9)

АЛБАНЦИ НАПАЛИ СРПСКЕ НАВИЈАЧЕ! Почели тучу на ЕУРО 2024, али када се чуло Јуриииш! - нису се провели добро (ВИДЕО)