СПЛАВОВИМА ИСКЉУЧУЈУ СТРУЈУ И ВОДУ: Крајем јуна почиње уклањање плутајућих објеката на Савском шеталишту у Новом Београду

С.В.

05. 06. 2023. у 21:38

СВИМ сплавовима из Блока 45 биће искључене струја и вода, а последње решење о уклањању ових плутајућих објеката биће донето 23.јуна, да се нико не би издвајао.

СПЛАВОВИМА ИСКЉУЧУЈУ СТРУЈУ И ВОДУ: Крајем јуна почиње уклањање плутајућих објеката на Савском шеталишту у Новом Београду

Фото: Град Београд

Секретаријат за инспекцијске послове уручио је решења о уклањау власницима ових сплавова и сад се чекају решења о извршењу. Постоји процедура која мора да се испоштује.

Ово су следећи кораци у оквиру уређења Савског шеталишта на Новом Београду које најављује градоначелник Београда Александар. Он каже да је по други пут одложена набавка за одвожење сплавова јер се појавила још једна фирма која се бави овим послом.

- До тада свима искључујемо струју и воду, што до извршних решења није било могуће јер су то прикачили пре пет или шест година, иако су били нелегални - истиче градоначелник Шапић. - Нажалост, ови који су излицитирали да буду прикључени и спремили се да плаћају, биће такође искључени док се не омогући да ослободимо њихову локацију и направимо легалан прикључкак.

Он је подсетио да је Управни суд донео одлуку да се зауставе радови на Савском насипу док се не одлучи да ли је прекршен закон, као што су поједини грађани тврдили и блокирали мајсторе.

- Уколико Управни суд каже да та дозвола коју смо ми добили, по принципу на који је издавана у последњих шест, седам година за све радове на насипу није валидна, ми ћемо да питамо какву дозволу да извадимо. Ми од тих радова нећемо да одустанемо.

Први човек престонице каже да не мисли да сплавови треба да нестану са наших река, али да мора да се уведе ред, да их буде мање, те да се поштују и безбедносни услови јер, према његовим речима, ниједан то сад не испуњава ни естетски, ни еколошки.

- Зато је Савско шеталиште огледно, да падне са 100 сплавова, на 28, да се коначно види река, да нема оног ђубрета, да сви имају филтере за пречишћавање воде, легалне прикључке и да шеталиште буде уређено - закључује Шапић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (2)

САД ТО НЕ ЈЕДЕ: Дијана открила који је омиљени Нолетов слаткиш из детињства (РЕЦЕПТ)