УСПОМЕНА НА "ЗЕБРУ": Избледео пешачки прелаз код Земунске гимназије прави велики проблем

Т.Н.

02. 06. 2023. у 13:52

ИЗБЛЕДЕЛИ пешачки прелази праве проблеме како пешацима, тако и возачима, а опасност је већа у зони школе и на прометним саобраћајницама.

УСПОМЕНА НА ЗЕБРУ: Избледео пешачки прелаз код Земунске гимназије прави велики проблем

Privatna arhiva

Једна таква једва видљива зебра налази се у близини Земунске гимназије у Светосавској улици, где је од пешачког прелаза остала само успомена. Да се ради о прелазу који је намењен за пешаке, возаче упозорава само знак који је остао поред.

Надлежни у Јавном предузећу "Путеви Београда" објашњавају да се пешачки прелази обнављају када не задовољавају прописане карактеристике, а стање сигнализације надгледа надзорни орган у овом предузећу.

- За све зоне школа на путевима који су у надлежности ЈП "Путеви Београда" издати су налози извођачима радова за редовно одржавање постојеће саобраћајне сигнализације. Што се тиче пешачког прелаза који се налази у близини Земунске гимназије, извођачу радова ће бити издат хитан налог како би се проблем решио - објашњавају за "Новости" надлежни у ЈП "Путеви Београда".

Приоритет приликом обнављања оштећене саобраћајне сигнализације имају локације са рањивим учесницима у саобраћају, у које спадају зоне школа, пешачки прелази са већом фреквенцијом пешака, као и примарне улице објашњавају надлежни.

- Ознаке на коловозу се редовно обнављају у зависности од категорије улице, приоритета и по пристиглим пријавама. Све активности се предузимају у циљу да се у току календарске године обнови оштећена саобраћајна сигнализација на мрежи улица и општинских путева на територији Града Београда - кажу у овом предузећу.

Стручњаци за безбедност у саобраћају истичу да је по пропису потребно да постоји 80 одсто видљиве офарбане површине пешачког прелаза на коловозу.

Пешачки прелази се обнављају у складу са приоритетима, а грађани се за обнављање оштећене саобраћајне сигнализације могу обратити Јавном предузећу "Путеви Београда", у Улици Жоржа Клемансоа број 19, као и електронском поштом info@putevibeograda.rs.

И код "Прокопа" избледело

НИЈЕ ово једини случај у граду где трагови беле боје указују да је некада на том месту био пешачки прелаз. Наиме, код Железничке станице "Прокоп" слична је ситуација као и у Земуну, избледео пешачки прелаз и опасност приликом преласка на другу страну. Зебра на овој веома прометној саобраћајници данима се једва примећује. Срећом, светлосна сигнализација олакшава пешацима да користе овај пешачки прелаз.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (0)

ЈЕЛЕНА ЂОКОВИЋ ИСКРЕНА: Не могу да тврдим да смо ми пример успешног брака