НАПРАВИЛА ЛИСТУ ИМЕНА ДРУГОВА КОЈЕ ЖЕЛИ ДА УБИЈЕ, А НАСЛОВ "МЕТА" Директорка београдске основне школе о случају који је узнемирио јавност

Новости Онлајн

28. 05. 2023. у 12:40

ОТАЦ једне девојчице послао је разредној тог одељења фотографију листа свеске на коме су се налазила имена неколико ученика са насловом "мета". По његовим речима, то је сликано у свесци једне ученице из тог одељења. Разредна ме је обавестила, а онда сам ја поступила по процедурама које је наложило Министарство просвете школама када се десе овакве ситуације - изјавила је Оливера Корошец, директорка београдске основне школе "Милена Павловић Барили".

НАПРАВИЛА ЛИСТУ ИМЕНА ДРУГОВА КОЈЕ ЖЕЛИ ДА УБИЈЕ, А НАСЛОВ МЕТА Директорка београдске основне школе о случају који је узнемирио јавност

Фото: Новости

Према њеним речима, цео случај пријављен је надлежнима и у току је рад на расветљавању свих детаља.

Списак у полицији

- Случај је пријављен полицији и предат је списак. Полиција ради на даљем разјашњавању случаја, да ли је списак написан након ових трагичних догађаја, да ли је постојао одраније, па је дописан само наслов, да ли га је та девојчица написала, како се дошло у посед те фотографије и да ли је уопште фотографисано у свесци неког од ученика наше школе. Полиција је предузела мере и радње и врши проверу са школским психологом - каже Корошец.

Како додаје, у школи су обављени разговори који су неопходни у оваквим ситуацијама са ученицима и неким родитељима.

- Представника Савета родитеља одељења у коме се појавио списак упознала сам одмах по поступању са свим појединостима поступања, односно коме, када и шта је пријављено, и следећи корак је заказивање родитељског састанка чим школа добије било какву повратну информацију из полиције - рекла је директорка школе.

Девојчица и раније била проблематична?

На наше питање, а поводом информација у појединим медијима, да ли је истина да је девојчица која је наводно сачинила списак била проблематична и раније, директорка Корошец је одговорила:

- Овде још није утврђено ко је правио списак и из ког разлога, тако да ја никога не бих издвајала, док полиција не одради свој део посла - рекла је директорка ОШ "Милена Павловић Барили".

БОНУС ВИДЕО: ИСПРЕД ШКОЛЕ МРТВА ТИШИНА - Велики број грађана одају почаст у књизи жалости

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (1)

БОРИНА СУПРУГА: Дубравка је лепотица која избегава да се слика - крај ње је рокер бацио сидро (ФОТО)