НАЈБОЉИ РОШТИЉ ЈЕ СА ПАЛА: На Ади Циганлији одржана традиционална манифестација "Роштиљијада"

С.В.

27. 05. 2023. у 22:40

ПОД слоганом "Ћумуром са хумором", на пикник терену Аде Циганлије одржана је традиционална "Роштиљијада". Ни варљиво време није сметало гурманима да се окупе и уживају у добром залогају. Ово гастрономско такмичење и дружење ове године окупило је 65 екипа које су се надметале у припреми роштиља.

НАЈБОЉИ РОШТИЉ ЈЕ СА ПАЛА: На Ади Циганлији одржана традиционална манифестација Роштиљијада

ГО ЧУКАРИЦА

ГО ЧУКАРИЦА

 

 Манифестацију је отворио помоћник председника ГО Чукарица Петар Мандић, који је поздравио присутне.

- На овај начин баштинимо лепе и добре ствари као што су Феријални савез, фолклорна друштва, ансамбли и желимо на Чукарици да одржимо ту традицију и да наставимо да помажемо и финансирамо овакав вид манифестација - поручио је Петар Мандић.

По оцени стручног жирија, представника Високе хотелијерске школе на челу са професором Душаном Штулићем, прво место припало је КУД "Младост" са Пала из Републике Српске, друго је припало КУД "Радост", а треће Феријалном савезу Панчева.

ГО ЧУКАРИЦА

 

Осим припреме роштиља, као и ранијих година, на бини је одржан богат културно уметнички програм, у оквиру ког су се представили и такмичила културно - уметничка друштва из целе Србије. Прво место на фестивалу фолклора "Чукаричко се коло вије" освојио је КУД "Младост" са Пала, друго место КУД "Чукарица", а треће КУД "Рипањ" из Рипња.

АКЦИЈА ДАВАЊА КРВИ

У САРАДЊИ са Институтом за трансфузију крви, као и претходних година, организована је акција добровољног давалаштва драгоцене течности, док су волонтери Црвеног крста Чукарица презентовали вештине пружања прве помоћи.

Посетиоци су имали прилику да се опробају и у старим спортским вештинама - бацање камена с рамена, навлачење конопца и трка у џаковима, било је и такмичења у одбојци, баскету и фудбалу, а за забаву најмлађих били су задужени аниматори. Нису изостали ни плес, заједничке вежбе на отвореном...

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НЕПРОЛАЗНА ПОКЕР АВАНТУРА: MaxBet одушевљава спонзорским уговорима