УЗАЈАМНО РАЗУМЕВАЊЕ МЛАДИХ И СТАРИХ: Изложба фотографија међугенерацијске сарадње отворена је јуче у Кнез Михаиловој

Т.Н.

26. 05. 2023. у 07:15

МЕЂУГЕНЕРАЦИЈСКА сарадња старих и младих особа, узајмано разумевање, схватање различитог начина понашања као и стилова облачења и говора, део су изложбе "Промоција међугенерацијске сарадње" која је отворена јуче испред Српске академије наука и уметности.

УЗАЈАМНО РАЗУМЕВАЊЕ МЛАДИХ И СТАРИХ: Изложба фотографија међугенерацијске сарадње отворена је јуче у Кнез Михаиловој

Privatna arhiva

- Фокус изложбе је да се млади и стари међусобно разумеју, да покушамо да разумемо једни друге, старији да разумеју младе и млади старије особе. Желимо да стереотипи које имамо, како да се понашамо, како да мислимо да више не постоје. Фокус је на јачању менталног здравља суграђана, да ширимо и јачамо свест о значају и важности међугенерацијске сарадње - наводе организатори и учесници пројекта.

Фотографије су део пројекта "Јачање отпорности старијих особа и особа са инвалидитетом током пандемије Ковид 19 и будућих катастрофа" и осликавају идеју успостављања међугенерацијске сарадње током трајања пројекта и путем личног печата учесника оставиће траг добре праксе.

- Кроз пројектне активности успостављено је међусобно повезивање младих и старијих, њихово разумевање и побољшање комуникације чиме су се створили услови за рад на емоцијама, смањивању осећаја усамљености и очувању менталног здравља младих и старијих - истичу организатори.

Посетиоци су уживали и у културно-уметничком програму који су припремили старији учесници, који су уз валцер и плес уприличило отварање изложбе, а како је циљ изложбе солидарност и подржавање старијих и младих, својим модерним плесом млади извођачи су представили њихов стил игре. Такође, велики број страних туриста који се нашао у Кнез Михаиловој имали су прилику да уживају у музици и плесу који су својим заједничким радом прирпемили старији и млађи суграђани.

Пројекат спроводи Центар за подршкуи инклузију "ХЕЛП НЕТ" у сарадњи са Црвеним крстом Србије. Изложба је отворена до 31. маја.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ОРЛОВИ ЛЕТЕ КА ПРВОЈ ЕВРОПСКОЈ ПОБЕДИ Србија против Словеније у наставку Еура

ОРЛОВИ ЛЕТЕ КА ПРВОЈ ЕВРОПСКОЈ ПОБЕДИ Србија против Словеније у наставку Еура

24 године након историјског окршаја на Еуру 2000. године у Белгији и Холандији, Србија и Словенија се од 15 часова састају у 2. колу групе Ц Европског првенства. Словенија је тада шокирала СР Југославију и повела са 3:0, али су Плави успели да остваре један од најлуђих повратака у историји Европских првенстава изједначивши резултат на 3:3 за само 6 минута.

20. 06. 2024. у 10:00

Коментари (0)

ТАКО ТО ИДЕ: Дан после Словеније стартери Србије нису изашли на терен, а Лука Јовић - јесте! (ВИДЕО)