Град обезбеђује бесплатне уџбенике за сву београдску децу

Новости онлајн

24. 03. 2023. у 17:07

ГРАД Београд, како је раније одлучено, од 1. септембра обезбедиће бесплатне уџбенике за сву београдску децу, која похађају основне и средње школе на територији Београда, подсетио је Секретаријат за образовање и дечју заштиту. Средства за ту намену планирана су буџетом за 2023. годину.

Град обезбеђује бесплатне уџбенике за сву београдску децу

Фото: Дом здравља Вождовац

Процедура ће бити таква да ће школе бирати издаваче, а када се читава процедура заврши, новац ће бити уплаћен издавачима за комплете уџбеника за тачан број деце која су уписана у основне и средње школе у главном граду.

Ово је одлука Скупштине града Београда, донета на предлог градоначелника Београда, наглашава Секретаријат за образовање и дечју заштиту.

- Министарство просвете није било заинтересовано да се договоримо, па да за децу из социјално угрожених породица и других категорија којима су они до сада давали уџбенике не трошимо дупли новац. Због тога те породице ће добити дупле уџбенике и од ресорног министарства и од Града Београда - прецизирано је у саопштењу.

Дакле, право на бесплатне уџбенике имаће сва деца Београда и то ће бити олакшица за родитељски буџет који ће им од нове школске године обезбедити Град.

БОНУС ВИДЕО: ПОЧЕЛА ШКОЛСКА ГОДИНА У СРБИЈИ - Ђаци се вратили у клупе

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

АМБАСАДОР Русије у Србији Александар Боцан-Харченко оценио је данас да је поклапање ескалације ситуације на Косову и Метохији са протестима у Београду „очигледан притисак“ на српско руководство и да је „циљ Запада промена политике Србије“.

03. 06. 2023. у 15:03

Коментари (0)

УБИЈТЕ МЕ ЉУДИ, РЕШИТЕ ТАЈ ПРОБЛЕМ Вучић опозицији: Нећете да ме уплашите лажима