ВИШЊИЧКА ДОБИЛА И ТРЕЋУ ТРАКУ: Пуштен у саобраћај први део проширења улице на Палилули

Шћепан Маровић

24. 03. 2023. у 14:08

ПРВИ део проширења Вишњичке улице успешно је приведен крају и овај путни правац, на делу од Миријевског булевара до пута за Аду Хују, пуштен је за редован саобраћај. Комплетна реконструкција ове саобраћајнице, према најавама градских челника, биће завршена до краја године.

ВИШЊИЧКА ДОБИЛА И ТРЕЋУ ТРАКУ: Пуштен у саобраћај први део проширења улице на Палилули

Nikola Skenderija

Репортери "Новости" уверили су се да је потез од 400 метара завршен нешто пре рока, одређеног за крај марта. Разделно острво је са обе стране претворено у две саобраћајне траке, које ће допринети бржем протоку аутомобила. Тако ће после комплетног уређења Вишњичке улице аутобуси и такси-возила добити своју траку.

- Очекујемо да комплетна реконструкција буде завршена до краја календарске године - рекао је градоначелник Александар Шапић. - У питању је изузетно прометна улица, због чега ћемо обавештавати јавност и потрудити се да што мање утичемо на одвијање саобраћаја. Предвиђено је да се радови обаве у три фазе, од којих ће прва имати четири потфазе.

После завршетка првог потеза, радници и грађевинске машине прелазе на другу потфазу, од пута за Аду Хују до Диљске улице, након тога од Диљске до улаза у гаражу ТЦ "Биг фешен" и четврта потфаза до Улице војводе Мицка Крстића.

Друга фаза реконструкције обухвата растојање од Улице војводе Мицка до раскрснице са Улицом Мије Ковачевића, где ће у посао бити укључена и Електромрежа Србије, а посао би требало да буде завршен до краја лета. Трећа фаза је од Миријевског булевара до раскрснице са Сланачким путем, где се формира трокрака кружна раскрсница, а дужина потеза који се ради у овој фази је 420 метара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

ЈАВНО тужилаштво за организовани криминал, као и браниоци који су ангажовани у новом поступку који се води против Дарка Шарића и других оптужених, како незванично сазнајемо, поднели су председнику Вишег суда у Београду захтев за изузеће судије Синише Петровића, који је постављен да са још двоје колега води главни претрес.

29. 05. 2023. у 14:03

ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

"ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА" Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

ТУРКИЊА Дилара Давидовић већ пет година живи у Босни, у Брчком. Удала се за Александра, имају девојчицу и многи сматрају да се савршено уклопила.

28. 05. 2023. у 08:48

Коментари (0)

ДА УПАМТЕ, ЈЕДНОМ ЗА СВАГДА! Новак Ђоковић пред целим светом загрмео о Косову и Метохији