ДИРЕКТОРКА ПРИЈАВИЛА ПРОФЕСОРА: Министарство о случају у Медицинској школи на Звездари

Б.Б.

23. 03. 2023. у 14:34

ДИРЕКТОРКА Медицинске школе на Звездари је одмах, по сазнању за недолично понашање професора физичког васпитања, обавестила надлежну школску управу, школског полицајца и сазвала Тим за превенцију и реаговање на насиље који ће сагледати ситуацију и предузети мере, потврђено је "Вечерњим новостима" у Министараству просвете.

ДИРЕКТОРКА ПРИЈАВИЛА ПРОФЕСОРА: Министарство о случају у Медицинској школи на Звездари

Фото: Принтскрин/Јутјуб

- Министарство прати поступање школе, а службеници Министарства и школске управе пружају подршку школи у циљу адекватног поступања - наводе се у одговору надлежних.

- У случају потребе у школу ће бити упућена и просветна инспекција и стручно педагошки надзор.

Како се наводе, министарству је успоставило систем за превенцију и реаговање у случајевима насиља у школама. На појединачне ситуације - вршњачко насиље, насиље ученик-наставник, насиље наставник-ученик, реагују школе у складу са Правилником којим су детаљно прописани садржаји и начин спровођења превентивних и интервентних активности, услови и начини за процену ризика, начини превенције и заштите, као и праћење ефеката предузетих мера и активности.

Према наводима појединих медија, професор физичког васпитања Ј. М. је у понедељак давио једног ученика уз упућивање вулгарних речи, а пред крај полугодишта у децембру је гурнуо три девојчице на часу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Атрактивна понуда БРЗИХ кеш кредита у Addiko банци