НА УГЛУ БУЛЕВАРА ПАТРИЈАРХА ПАВЛА И ТОПЧИДЕРСКЕ ПОЈАВИЛА СЕ ВЕЛИКА КОЛИЧИНА ВОДЕ: Кварови поплавили окретницу

Ш.М.

23. 03. 2023. у 13:28

НА углу Булевара патријарха Павла и Топчидерске улице, код трамвајске окретнице, већ неко време на травнатој површини извире већа количина воде. Како су за "Новости" истакли у "Водоводу", већ два месеца стижу притужбе грађана са ове локације.

НА УГЛУ БУЛЕВАРА ПАТРИЈАРХА ПАВЛА И ТОПЧИДЕРСКЕ ПОЈАВИЛА СЕ ВЕЛИКА КОЛИЧИНА ВОДЕ: Кварови поплавили окретницу

Privatna arhiva

Квар је на приватној мрежи, али га је ЈКП "Водовод и канализација" поправио. Међутим, касније је дошло и до квара на неусловној канализацији ван система градског предузећа, што такође ствара велике проблеме.

Вода се сакупља и када нема веће количине падавина, па је површина стално прљава и делује неодржавано. Интензитет отицања воде постајао је све већи, па је тако могао да угрози и сам Булевар, али и околно насеље.

- Простор је потпуно неуслован, често се осећају и непријатни мириси - истиче један од грађана овог дела престонице.

- Воде у неким тренуцима има у огромним количинама, а све се додатно погорша када падне већа количина кише. Колико знам, никада није покушана нека већа санација, нити је ко излазио на терен.

Сектор дистрибуције воде ЈКП "Водовод и канализација" обишао је локацију и констатовао да је истицање воде последица квара на мрежи иза водомера корисника, која није у њиховој надлежности.

- Због интезитета истицања воде и угрожености околног подручја и саобраћајне инфраструктуре, наше екипе поправиле су кварове, како би било заустављено истицање веће количине воде - рекли су нам у овом предузећу.

- Након поправке наведених кварова, на Булевару патријарха Павла у зони поред Расадника уочено је ново изливање течности и задржавање на површини. Испитивањем водоводних инсталација у непосредној близини утврђено је да нема квара на градској водоводној мрежи. Ново изливање последица је дефекта на неусловној канализацији. На овој локацији тренутно не постоје регистровани дефекти на водоводној мрежи коју одржава "Водовод".

И екипе Сектора канализационе мреже установиле су да овде нема изведених инсталација из система београдске канализације.

ГЕЈЗИР

КАКО истичу грађани овог дела Раковице, између Милошевог конака и пута за Видиковац, на мањем простору испред једног популатног ресторана месецима извире вода. Одакле долази до сада није познато, али је зелена површина на тој локацији такође често поплављена.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

БРУКА! Никола Јокић страшно извређан на америчкој националној телевизији, за ово би морао да се добије отказ! (ВИДЕО)