ПРЕСКУПО СТАЈАЊЕ САМО "НА МИНУТ": У 2022. години 1.127 прекршајних налога због паркирања на стајалиштима

Т. НИКОЛИЋ

08. 02. 2023. у 11:30

У ТОКУ претходне године издато је 1.127 прекршајних налога о непрописном паркирању на стајалиштима јавног градског превоза, док су за паркирање у трамвајским баштицама издата 53 обавештења, сазнају "Новости" у Секретаријату за инспекцију, надзор и комуникацију.

ПРЕСКУПО СТАЈАЊЕ САМО НА МИНУТ: У 2022. години 1.127 прекршајних налога због паркирања на стајалиштима

Многима ће са рачуна скидати због погрешног паркирања

- У наведеном периоду евидентирано је укупно 147 пријава грађана које су се односиле на непрописно паркирање возила у трамвајским баштицама и стајалиштима јавног линијског превоза путника, од чега је 10 за трамвајске баштице и 137 пријава за стајалишта - кажу за наш лист из овог Секретаријата.

Без обзира на појачану контролу паркирања, прекршаја и даље има. Највећи број казни за непрописно паркирање на аутобуским стајалиштима издато је на територији општине Нови Београд, док житељи општине Савски венац предњаче у паркирању у трамвајским баштицама.

- Док остали учесници саобраћаја "трубе" и обавештавају бахате возаче о учињеном прекршају, они пазаре на трафикама. - Стално се неко паркира на аутобуској станици да би "за час" изашли из аута и купили на трафици цигаре, жваке или нешто друго. Праве гужву и сметају свима, возачи аутобуса не могу лепо да стану на станицу, сметају онима који улазе и излазе из градског превоза - каже радница једног престоничког киоска.

Одлукама о комуналном реду прописане су новчане казне у износу од 25.000 динара за лице које је непрописно паркирало возило у саобраћајној траци или трамвајској баштици.

Најнижа казна, од 5.000 динара, предвиђена је за забрањено кретање, заустављање или паркирање возила на стајалишту јавног превоза или на другом делу пута на начин којим се омета коришћење стајалишта.

ТРОСТРУКА КОНТРОЛА

БЕЛИ, "око соколово" као и радници "Паркинг сервиса" издају казне за непрописно паркирање у престоници. Санкционисање је регулисано Законом о комуналној милицији.

Прекршајни налог, са фотографијом непрописно паркираног возила, стиже на адресу регистрованог власника, који има право на плаћање половине прописане казне у року од осам дана од дана пријема обавештења.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се данас народу окупљеном на Тргу Светог Ђорђа у Сомбору, на централној државној манифестацији поводом обележавања Дана сећања на страдале у НАТО агресији 1999. године. Његов говор преносимо у целости.

24. 03. 2023. у 20:48

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

ХРВАТ СЕ ПОЛИО БЕНЗИНОМ И ЗАПАЛИО ЗБОГ ДРЉАЧЕ: Целог живота се борим против Срба, а он пева у мом селу! Бора није могао да разуме мржњу

ХРВАТ СЕ ПОЛИО БЕНЗИНОМ И ЗАПАЛИО ЗБОГ ДРЉАЧЕ: "Целог живота се борим против Срба, а он пева у мом селу!" Бора није могао да разуме мржњу

ХРВАТ Стојан Целишчак (1970), учесник рата у којем се распала бивша Југославија, полио се бензином, а потом запалио у знак протеста јер је познати српски певач Бора Дрљача, имао концерт у његовом родном месту Лепавина, надомак Костајнице.

25. 03. 2023. у 14:45

Коментари (0)

АМЕРИКАНЦИ ПРАВЕ ЈЕДАН БЛОК УНУТАР ЕВРОПЕ: Председник открива шта ће се у наредном периоду дешавати на политичкој сцени