ДЕЧЈА КУЋА У ОСМОЈ ДЕЦЕНИЈИ: Дечји културни центар Београда сутра обележава јубилеј, 70 година постојања

А. З. К.

07. 02. 2023. у 07:05

ДЕЧЈИ културни центар Београда сутра ће обележити 70 година постојања! Овим поводом биће промовисана и монографија "Од игре до слободе", а малишани који дођу на прославу јубилеја биће у прилици да се упознају са многобројним програмима које ова установа већ деценијама организује за најмлађе Београђане.

ДЕЧЈА КУЋА У ОСМОЈ ДЕЦЕНИЈИ: Дечји културни центар Београда сутра обележава јубилеј, 70 година постојања

ДКЦБ

Прослава рођендана заказана је у среду за 12 часова, а уметнички атељеи, балетски студио, хор и мали глумци гостима ће представити своје радионице. Како су за "Новости" рекли у Дечјем културном центру, атријум ове установе у среду ће се претворити у уметнички кутак. Своје вештине показаће малишани који већ дуже време похађају неку од радионица ДКЦБ.

- Позвани су најмлађи Београђани да дођу на нашу прославу рођендана. Биће у прилици да виде радионицу ликовног атељеа, примењене уметности, стрипа, графика - рекли су у ДКЦБ.

- Малишани ће бити у прилици и да виде мале балерине које ће увежбавати кораке, на штанду студиа глуме видеће костиме,а моћи ће да се опробају у изговарању брзалица. Кроз приказ наших активности жеља нам је да заинтересујемо децу, од предшколског узраста до тинејџера, за оно што радимо.

Ова установа основана је пре 70 година под називом "Дом пионира", током деценија била је важно место за васпитавање, образовање и осмишљавање слободног времена деце и младих у Југославији и Србији.

ФЕСТИВАЛИ И МАНИФЕСТАЦИЈЕ

НАЈПОПУЛАРНИЈА манифестација ДКЦБ је "Радост Европе", али осим тога, ова установа спроводи велики број програма који су намењени најмлађима. Међу фестивалима и манифестацијама на које су поносни су и "Свесрпски дечји сабор", "Дан традиције", Дечје београдско пролеће, Републички фестивал дечјег музичког стваралаштва "Деца композитори", "Плесни сусрети", Фестивал младих кореографа "Искорак", Глумијада.

БОНУС ВИДЕО - АНКЕТА: Шта мислите о иницијативи Данице Грујичић да се забрани пушење у затвореном простору

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се данас народу окупљеном на Тргу Светог Ђорђа у Сомбору, на централној државној манифестацији поводом обележавања Дана сећања на страдале у НАТО агресији 1999. године. Његов говор преносимо у целости.

24. 03. 2023. у 20:48

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

Коментари (0)

О ОВОМЕ ЋЕ СЕ ПРИЧАТИ: Чола постао тиктокер - видите прву објаву