СВЕЧАНИ УЛАЗАК У ОСМУ ДЕЦЕНИЈУ: Дечји културни центар Београда у среду прославља 70 година постојања

А. З. К.

07. 02. 2023. у 11:20

ДЕЧЈИ културни центар Београда сутра ће обележити 70 година постојања! Овим поводом биће промовисана и монографија "Од игре до слободе", а малишани који дођу на прославу јубилеја биће у прилици да се упознају са многобројним програмима које ова установа већ деценијама организује за најмлађе Београђане.

СВЕЧАНИ УЛАЗАК У ОСМУ ДЕЦЕНИЈУ: Дечји културни центар Београда у среду прославља 70 година постојања

ДКЦБ

Прослава рођендана заказана је у среду за 12 часова, а уметнички атељеи, балетски студио, хор и мали глумци гостима ће представити своје радионице. Како су за "Новости" рекли у Дечјем културном центру, атријум ове установе у среду ће се претворити у уметнички кутак. Своје вештине показаће малишани који већ дуже време похађају неку од радионица ДКЦБ.

- Позвани су најмлађи Београђани да дођу на нашу прославу рођендана. Биће у прилици да виде радионицу ликовног атељеа, примењене уметности, стрипа, графика - рекли су у ДКЦБ. - Малишани ће бити у прилици и да виде мале балерине које ће увежбавати кораке, на штанду студија глуме видеће костиме, а моћи ће да се опробају у изговарању брзалица. Кроз приказ наших активности жеља нам је да заинтересујемо децу, од предшколског узраста до тинејџера, за оно што радимо.

Ова установа основана је пре 70 година под називом "Дом пионира", током деценија била је важно место за васпитавање, образовање и осмишљавање слободног времена деце и младих у Југославији и Србији.

Ова кућа годинама је кошница креативних идеја у којима најмлађи радо учествују. Осим што имају прилику да се опробају у различитим уметничким и научним програмима, ово је место где стичу и нова сазнања о свету и животу.

- Током 70 година хиљаде малишана било је укључено у програме Дома пионира, а сада ДКЦБ, који су несумњиво оставили дубок траг у изградњи њихових личности. То се испољавало у временима када је деци било тешко да дођу до креативне забаве. Данас када им је много тога доступно, важно је да направе прави избор и искажу интересовање за неки од креативних програма - наводе у Дечјем културном центру.

ФЕСТИВАЛИ И МАНИФЕСТАЦИЈЕ

НАЈПОПУЛАРНИЈА манифестација ДКЦБ је "Радост Европе", али осим тога ова установа спроводи велики број програма који су намењени најмлађима. Међу фестивалима и манифестацијама на које су поносни су и "Свесрпски дечји сабор'', "Дан традиције'', Дечје београдско пролеће, Републички фестивал дечјег музичког стваралаштва "Деца композитори", "Плесни сусрети'', Фестивал младих кореографа "Искорак'', Глумијада.

БОНУС ВИДЕО - АНКЕТА: Шта мислите о иницијативи Данице Грујичић да се забрани пушење у затвореном простору

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЗАШТО НИСАМ НИШТА ПОТПИСАО? Председник објаснио: Радићемо на имплементацији до наших црвених линија

ЗАШТО НИСАМ НИШТА ПОТПИСАО? Председник објаснио: Радићемо на имплементацији до наших црвених линија

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић објаснио је због чега није потписао ништа, али да је Србија спремна да ради на имплементацији до својих црвених линија.

19. 03. 2023. у 11:19

Коментари (0)

НАКОН ВУЧИЋЕВИХ ПИТАЊА МУК: Председник о лажним патриотама (ВИДЕО)