ОПШТИНА СУРЧИН ОБЕЛЕЖИЛА ВАЖАН ДАТУМ: Сећање на жртве Холокауста

Ш.М.

01. 02. 2023. у 20:05

“ПИСМО на шинама” назив је комеморације која је организована у позоришној сали у згради Општине Сурчин поводом обележавања Међународног дана сећања на жртве Холокауста.

ОПШТИНА СУРЧИН ОБЕЛЕЖИЛА ВАЖАН ДАТУМ: Сећање на жртве Холокауста

Фото:

Програм је био инспирисан истоименом књигом професорке социјологије из Новог Сада Марије Васић која је истакла да је књига настала из сведочења преживелих у бројним интервјуима и записима и представља наставк прве књиге која говори о “Новосадској рацији”.

Организатор овог својеврсног предавања, наставник историје у ОШ “22. октобар” Татјана Чубрило је нагласила да је у оквиру комеморације у холу општине приказана изложба под називом “Трачци светлости” чију поставку је омогућио “Јад Вашем”, Едукативно- комеморативни центар из Јерусалима која говори о женама током Холокауста.

Ученици који су учествовали у креирању програма месецима уназад су пролазили кроз различите радионице о толеранцији, дискриминацији и антисемитизму. У програму су учествовали ученици шестог, седмог и осмог разреда Основне школе “22. октобар”, чланови историјске секције “Чувари знања”, чланови хора Основне школе “Вожд Карађорђе” из Јакова и балерине АРТ центра из Сурчина.

Организацију програма подржала је и Градска општина Сурчин а  комеморацији су испред општине присуствовали Весна Шаловић, члан Већа ГО Сурчин, Сања Караџић, начелница Одељења за друштвене делатности ГО Сурчин, и представници Туристичке организације и Културног центра Сурчин.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЈЕЗИВА ФОТОГРАФИЈА: Пронађена у близини православне цркве у Винковцима - Срби обешени о дрво (ФОТО)

ЈЕЗИВА ФОТОГРАФИЈА: Пронађена у близини православне цркве у Винковцима - Срби обешени о дрво (ФОТО)

У БЛИЗИНИ православне цркве у Винковцима пронађена је језива фотографија на којој је написано "Serbian family tree" (српско породично стабло), а на којој су нацртани лешеви обешени о дрво, саопштила је Драгана Јецков из СДСС-а у Сабору.

22. 03. 2023. у 12:24

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

Коментари (0)

РУСИ РАСПОРЕЂУЈУ УБИТАЧНЕ РАКЕТЕ НА ОСТРВУ: Јачају снаге усмерене на верног америчког савезника, огласио се Шојгу