ДРАГА ЗАУВЕК У СВОЈОЈ ШКОЛИ: Услишен захтев мештана да установа у Раковица селу носи име учитељице

Т. Н.

31. 01. 2023. у 12:55

У ЗНАК захвалности и сећања на учитељицу Драгу Станојковић, која је свој радни век провела у Основној школи "Јајинци" у Раковица селу, издвојено одељење ове школе понело је назив "Учитељица Драга Станојковић".

ДРАГА ЗАУВЕК У СВОЈОЈ ШКОЛИ: Услишен захтев мештана да установа у Раковица селу носи име учитељице

Драга Станојковић, Фото: ГО Вождовац

Иницијатива да се промени назив школе потекла је од њених бивших ђака, а петицију је потписало више од 700 становника овог вождовачког насеља. Уз подршку Општине Вождовац и градских институција идеја да се школи да ново име реализована је на велико задовољство породице учитељице, њених бивших ученика, као и свих становника села Раковица.

Учитељица Драга, која је цео свој живот радила у овој школи, била је изузетан учитељ, педагог, психолог, али и домар. Њеном заслугом ова школа је добила и тоалет, учествовала је у обнови старог манастира, а бројне медаље освајала је са Ватрогасним друштвом.

Фото: ГО Вождовац

Многи ђаци су је звали другом мајком, а то је и била за децу која нису имала никог. Бринула се за њих и помагала им, увек је имала лепу реч.

- Кад је реч о мојој генерацији, нису сви имали исте услове код куће, па је сваком детету за рођендане куповала поклоне - причао je Ђорђе Пантовић, бивши ђак.

- Била нам је као мајка, поготово за ону децу која су одрастала без родитеља. Никад није прошао дан а да нас не стави у крило и онда заједно прегледамо домаћи и пропитујемо се.

Памтићу увек Дан жена, кад су њени некадашњи ученици долазили испред куће, и кад нису хтели да оду све док јој не уруче поклон, иако их је она одвраћала.

Постављању табле са новим именом школе присуствовали су и председница Општине Вождовац Ивана Томић Илић, као и чланови Градског већа Бојана Јакшић и Љубиша Пејчић.

Фото: ГО Вождовац

УСКОРО ДОБИЈА И УЛИЦУ

ОПШТИНА Вождовац подржала је захтев грађана са 700 потписа да школа понесе име учитељице која је оставила незаборавну успомену на свој рад у овом месту.

Иницијатива је била и да улица у којој је Станојковићева живела понесе њено име. Према речима одговорних из ГО Вождовац, тај процес је у току.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ Новости сазнају: Није чак ни питао за дете

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ "Новости" сазнају: Није чак ни питао за дете

У ПРОСТОРИЈАМА Првог основног јавног тужилаштва у Београду саслушан је осумњичени Урош Пашајлић, који је осумњичен да је држао заточену ћеркицу од осам година у стану на Звездари.

30. 03. 2023. у 14:00

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

НА Косову и Метохији наставља се кампања против куповине производа из Републике Србије и сада је, након спотова и протеста, покренут и сајт "Бојкото 860", који позива на бојкот српских производа.

30. 03. 2023. у 14:08

Коментари (0)

КАКВО РАДНО ВРЕМЕ?! Због натписа на камиону у Босни људи ПЛАЧУ од смеха (ФОТО)