БИБЛИОТЕЦИ 1.000 НАСЛОВА: Фонд хуманости "Новости" обрадово ученике Основне школе "Илија Гарашанин" у Гроцкој

Т. Н.

28. 01. 2023. у 10:48

ФОНД хуманости "Вечерњих новости" новим књигама обрадовао је ученике и наставнике Основне школе "Илија Гарашанин" у Гроцкој. Библиотека ове школе од јуче је богатија за 1.000 наслова компаније "Новости" .

БИБЛИОТЕЦИ 1.000 НАСЛОВА: Фонд хуманости Новости обрадово ученике Основне школе Илија Гарашанин у Гроцкој

Фото: Д. Миловановић

Полице школске библиотеке употпуниће нови издавачки подухвати "Новости", књиге Добрице Ћосића, Матије Бећковића, Нелета Карајлића, Зорана Николића и других. Такође, осим наших наслова, Фонд је Библиотеци донирао и речнике енглеског, француског, руског, италијанског, немачког језика, који ће ђацима помоћи у савладавању страних језика.

Професорка српског језика и књижевности Светлана Аћимовић изразила је велику захвалност "Вечерњим новостима" на донацији. - Никада наша школа није добила оволико књига. Радујем се свим насловима које смо добили, јер наша деца редовној читају и посећују библиотеку, сигурно ће и нове књиге бити врло брзо прочитане - рекла је професорка Аћимовић.

Дан Светог Саве у овој школи обележен је заједно са ученицима, наставницима и свим запосленима који су уживали у свечаној светосавској приредби коју су припремили ђаци школе.

 - Фонд хуманости "Вечерњих новости" већ 20 година на Дан Светог Саве дарује некој школи књиге и ово је само једна од акција коју спроводи - рекла је Дивна Чанаћевић из Фонда хуманости.

БОНУС ВИДЕО:

ПРЕЛЕП ПРИЗОР: Погледајте како је изгледала Кула Београд у част првог српског просветитеља

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се данас народу окупљеном на Тргу Светог Ђорђа у Сомбору, на централној државној манифестацији поводом обележавања Дана сећања на страдале у НАТО агресији 1999. године. Његов говор преносимо у целости.

24. 03. 2023. у 20:48

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

Коментари (0)

О ОВОМЕ ЋЕ СЕ ПРИЧАТИ: Чола постао тиктокер - видите прву објаву