БИБЛИОТЕЦИ 1.000 НАСЛОВА: Фонд хуманости "Новости" обрадово ученике Основне школе "Илија Гарашанин" у Гроцкој

Т. Н.

28. 01. 2023. у 10:48

ФОНД хуманости "Вечерњих новости" новим књигама обрадовао је ученике и наставнике Основне школе "Илија Гарашанин" у Гроцкој. Библиотека ове школе од јуче је богатија за 1.000 наслова компаније "Новости" .

БИБЛИОТЕЦИ 1.000 НАСЛОВА: Фонд хуманости Новости обрадово ученике Основне школе Илија Гарашанин у Гроцкој

Фото: Д. Миловановић

Полице школске библиотеке употпуниће нови издавачки подухвати "Новости", књиге Добрице Ћосића, Матије Бећковића, Нелета Карајлића, Зорана Николића и других. Такође, осим наших наслова, Фонд је Библиотеци донирао и речнике енглеског, француског, руског, италијанског, немачког језика, који ће ђацима помоћи у савладавању страних језика.

Професорка српског језика и књижевности Светлана Аћимовић изразила је велику захвалност "Вечерњим новостима" на донацији. - Никада наша школа није добила оволико књига. Радујем се свим насловима које смо добили, јер наша деца редовној читају и посећују библиотеку, сигурно ће и нове књиге бити врло брзо прочитане - рекла је професорка Аћимовић.

Дан Светог Саве у овој школи обележен је заједно са ученицима, наставницима и свим запосленима који су уживали у свечаној светосавској приредби коју су припремили ђаци школе.

 - Фонд хуманости "Вечерњих новости" већ 20 година на Дан Светог Саве дарује некој школи књиге и ово је само једна од акција коју спроводи - рекла је Дивна Чанаћевић из Фонда хуманости.

БОНУС ВИДЕО:

ПРЕЛЕП ПРИЗОР: Погледајте како је изгледала Кула Београд у част првог српског просветитеља

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ХРВАТСКА БРУЈИ О КОНОБАРУ ИЗ НИША: Нашли су га - добио је паре

ХРВАТСКА БРУЈИ О КОНОБАРУ ИЗ НИША: Нашли су га - добио је паре

"УВЕК гледам све с позитивне стране, па тако и посао који радим. Осмех је мој мото. Научио сам да је све у животу онако како ти то сагледаш, ако се жалиш и стално си незадовољан, такав ти је и цео живот."

13. 06. 2024. у 21:30

Коментари (0)

ТО ЈЕ ТО, ДАНАС ПОЧИЊЕ ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО! Ових десет ствари о ЕУРО 2024 треба да знате - чак и ако не пратите фудбал