ЗАВРШЕНА ДРУГА ЕТАПА РАДОВА: Спајање Булевара патријарха Павла са Мостом на Ади растеретиће саобраћај (ФОТО)

Новости онлине

25. 01. 2023. у 14:16

ГРАДОНАЧЕЛНИК Београда Александар Шапић обишао је данас завршене радове друге етапе реконструисаног Булевара патријарха Павла, деоницу од Кошутњака до Улице Пере Велимировића. Он је најавио да ће, након добијања грађевинске дозволе, за месец и по до два, почети радови на деоници од Кошутњака до Моста на Ади.

ЗАВРШЕНА ДРУГА ЕТАПА РАДОВА: Спајање Булевара патријарха Павла са Мостом на Ади растеретиће саобраћај (ФОТО)

Фото: Град Београд

Према његовим речима ова фаза радова завршена је у рекордном року у односу на моменат када је решен проблем са извођачем радова и непоштовањем рокова. Очекујем, додао је, да се такве ситуације неће више дешавати.

Фото: Град Београд

– Овај део посла коначно је завршен са истим извођачем, што је важно јер би у случају његовог„изласка“ из посла све било додатно пролонгирано. Реконструисани део Булевара патријарха Павла има по две траке у оба правца. Трамвајске шине нису постављене због немогућности да буду спојене са трамвајским колосецима Моста на Ади све док не буде у потпуности завршена одговарајућа фаза радова. Реконструкција Булевара је веома важна за грађане Раковице и овог дела града јер ће завршетком радова уско грло, које данас постоји, бити растерећено – рекао је градоначелник.

Фото: Град Београд

Када су у питању радови на делу од Моста на Ади до Кошутњака, Шапић је рекао да су "Железнице Србије" започеле измештање возне инфраструктуре.

– Грађевинска дозвола за ту деоницу би требало да буде издата у наредних месец и по до два, што значи да би уз поштовање рокова у лето 2024. године требало да буде завршено спајање са Мостом на Ади. То значи да ће и трамвајска инфраструктура бити спојена са Мостом на Ади и да ће бити по две траке у сваком правцу што ће целом пројекту дати потпуни смисао – нагласио је Шапић.

Фото: Град Београд

Како је навео, расписана је јавна набавка за пројектовање треће фазе од раскрснице са Улицом Пере Велимировића до Раковице.

Градоначелник је најавио и да ће Град у току ове године започети радове у Драјзеровој улици која ће имати три траке.

Фото: Град Београд

– Ту ћемо имати систем као у Улици кнеза Милоша када ће од шпица у саобраћају зависити које траке имају предност, што ће додатно растеретити садашњу ситуацију – закључио је први човек престонице.

БОНУС ВИДЕО: ВУЧИЋ ОБИШАО РАДОВЕ НА ИЗГРАДЊИ БРЗЕ ПРУГЕ - Од Београда до Суботице ускоро за 65 минута

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ Новости сазнају: Није чак ни питао за дете

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ "Новости" сазнају: Није чак ни питао за дете

У ПРОСТОРИЈАМА Првог основног јавног тужилаштва у Београду саслушан је осумњичени Урош Пашајлић, који је осумњичен да је држао заточену ћеркицу од осам година у стану на Звездари.

30. 03. 2023. у 14:00

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

НА Косову и Метохији наставља се кампања против куповине производа из Републике Србије и сада је, након спотова и протеста, покренут и сајт "Бојкото 860", који позива на бојкот српских производа.

30. 03. 2023. у 14:08

Коментари (1)

НЕМОЈТЕ ДА ВАС ЛЕТО ИЗНЕНАДИ: На време резервишите своје место у неком од прелепих турских летовалишта